KAKVA NAJAVA

Izbornik Dalić je izjavom ponovno izazvao euforiju u Hrvatskoj: 'Zašto ne bismo uzeli zlato?'

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Izbornik Dalić je izjavom ponovno izazvao euforiju u Hrvatskoj: 'Zašto ne bismo uzeli zlato?'
26.12.2022.
u 19:49
Zlatko Dalić je vrlo optimističan uoči početka kvalifikacija za Euro odnosno završnog turnira u Ligi nacija
Pogledaj originalni članak

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić stigao je na turnir 'četiri kafića - memorijal Dino Petrinović' i doživio nove ovacije u Splitu nakon dočeka u Varaždinu i rodnom Livnu. Dalić je govorio o uspjehu vatrenih u Kataru, predstojećim kvalifikacijama za Euro 2024. godine u Njemačkoj te final four turniru u sklopu Lige nacija. 

- Velika je stvar za Hrvatsku biti drugi pa treći na svijetu. Ni puno veće sile ne mogu to napraviti. Mi smo sve ujedinili u jedno i napravili rezultat. Kakva je Hrvatska ovih dana, takva treba biti uvijek - prenosi Dalmatinski portal

- Kad sam doživio ovo u Splitu, vidim samo Wales, protiv kojega igramo na Poljudu 25. ožujka prvo kolo kvalifikacija za Euro. Bit će fešta, veselje, proslava. Što se tiče Lige nacija, zašto ne bismo osvojili zlato i da opet imamo doček u Hrvatskoj? ja se tome veselim - zaključio je Dalić.

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Turnir 4 kafića, finale, Antiq Bar&Restoran Duje - Kauri

EKSKLUZIVNI SPECIJAL

Mladen Miletić: Tako se vodi velika momčad poput Hrvatske, ovo je priručnik za sve trenere

Radeći na originalnom specijalu Hrvatski san, koji je nastao “sa zvukom sirene” nakon osvajanja srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, pomislili smo: “Tko zna kad ćemo i hoćemo li više doživjeti takav uspjeh?”. Četiri godine poslije, hrvatska nogometna reprezentacija vođena sigurnom rukom izbornika Zlatka Dalića, a na terenu predvođena najboljim hrvatskim nogometašem u povijesti Lukom Modrićem, ponovo nam je donijela rijeku sreće u kojoj su se ovog posebnog Adventa kupali hrvatski navijači širom Lijepe Naše, u iseljeništvu, ali i njeni brojni poklonici u zemljama regije, pa i puno šire. Jer, još od 1998. godine Hrvatska je velika, svjetska nogometna priča, a njene su ‘kockice’ simbol uspjeha malog naroda među velikim silama. I upravo je u tom kontinuitetu najveća snaga hrvatskog nogometa, u tome što se kult reprezentacije i načini ponašanja u njoj, baš kao i silna borbenost hrvatskih igrača na terenu, prenosi s generacije na generaciju, gotovo kao obiteljski nakit i najveća vrijednost.

KOMENTAR GLAVNOG UREDNIKA

Dražen Klarić: Dugo nisam gledao Hrvatsku, a onda su se posložile kockice. Pet poteza Dalića mijenja sve

Dugo nisam gledao utakmice hrvatske reprezentacije. Krenulo je sve od onog nesretnog poraza Hrvatske od Turske u Beču. Nikada brže nisam napustio Beč kao te večeri. Nikine (Kranjčarove) suze zapečetile su moju odluku. Reprezentacija je stavljena na čekanje. Bijeg od problema, samozavaravanje, a možda jednostavno zasićenost “povijesnim” utakmicama koje su se izmjenjivale kao na filmskoj vrpci. Kod nas je uvijek sve veće od života, nacija ekstremnih emocija kojoj od euforije do destrukcije treba manje nego putničkom zrakoplovu do Katra.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 31

AG
Agram7
06:55 27.12.2022.

Naj manji problem što nam zamjeraju srpski portali puno veći što nam zamjeraju kak ti hrvatski ala VL, 24,Jutarnji,SD,NL..........

LL
lijepa_li si
00:47 27.12.2022.

zlatko i dalić potpuno "dezorjentiše" one što hrvatsku ne vole.du što je sasvim ok.

DU
Deleted user
22:25 26.12.2022.

Dalića bih volio vidjeti jednog dana kao predsjednika.