DOLAZI RIJEKA

Ispadanje iz kupa u četvrtfinalu bilo bi velika pljuska Dinamu, ali i Krznaru

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
Ispadanje iz kupa u četvrtfinalu bilo bi velika pljuska Dinamu, ali i Krznaru
30.11.2021.
u 08:07
Pobjeda Dinama u Šibeniku, iako izborena dosta sretno, dobro je došla plavima pred dolazak Rijeke u Maksimir, pred tu prvu ključnu utakmicu u smiraj ove polusezone.
Pogledaj originalni članak

Dinamo je preživio Šibenik, nimalo lako, nimalo uvjerljivo, ali upisao je važna tri boda i kupio mir pred seriju utakmica koje su mu posebno važne. Naime, u sljedeće tri utakmice od ove srijede do idućeg četvrtka puno će toga Dinamo reći sam o sebi. Zapravo, odredit će dobrim dijelom kroz kakve će se naočale na plave gledati, kako će se ocijeniti ova njihova poulusezona u kojoj su zasad ispunjeni svi ciljevi: osigurali su europsku jesen, i dalje su u kup-natjecanju, a u prvenstvu i dalje drže poziciju koja ih lako može odvesti do prvog mjesta jer imaju utakmicu manje od svojih konkurenata.

Rijeka opasna plavima u kupu

No tri utakmice koje slijede, a riječ je o susretima u ta tri natjecanja u kojima Dinamo visoko cilja, sad su doista ključne. Prva od njih igra se već u srijedu, u Maksimir dolazi Rijeka u četvrtfinalnom susretu kupa. U kupu nema popravka, a Dinamo želi uzeti i taj trofej. Upravo je Rijeka posljednjih godina bila kobna za Dinamo u tom natjecanju. U finalu je 2017. bila bolja od Dinama, slavila je s 3:1, baš i kao i dvije godine kasnije, s istim rezultatom. Dinamo s Rijekom sutra igra četvrtfinale, a baš u toj fazi natjecanja Rijeka je 2020. izbacila plave, pogotkom Mirka Antonija Čolaka slavila je s 1:0. Dinamo je prošle sezone osvojio duplu krunu, no na tom putu nije se sreo s Rijekom, za plave je dobar posao obavila Istra 1961 koja je izbacila Rijeku s 3:2. Tako su plavi u finalu imali ipak lakši posao, u kišom natopljenoj Velikoj Gorici, u ludoj utakmici Dinamo je stigao do Rabuzinova Sunca pobjedom 6:3.

No sad nitko plavima nije s puta maknuo Rijeku, morat će to oni sami. Prvo Matjaž Kek, a onda i Igor Bišćan na klupi Rijeke uzeli su u finalu kup plavima, sad će Goran Tomić pokušati zaustaviti plave već u četvrtfinalu. Rijeka je do četvrtfinala stigla izuzetno uvjerljivo, prvo je sa 7:0 izbacila Pitomaču, a onda sa 6:0 Oriolik. Dinamo se više mučio, ali je imao i znatno teže suparnike, prvo Orijent 1919 (4:1) koji je tada bio u vrhu druge lige, a onda i BSK Bijelo Brdo (3:2), u to vrijeme vodeću momčad drugoligaškog natjecanja.

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
Šibenik i Dinamo susreli se u 17. kolu HT Prve lige

Pobjeda Dinama u Šibeniku, iako izborena dosta sretno, dobro je došla plavima pred dolazak Rijeke u Maksimir, pred tu prvu ključnu utakmicu u smiraj ove polusezone. Ispadanje iz kupa u četvrtfinalu bilo bi velika pljuska Dinamu, ali i treneru Krznaru. O njegovu se statusu nepotrebno razglaba nakon svake krivo dodane lopte, lako je zamisliti kakve bi priče krenule da sad ispadne u četvrtfinalu kupa.

West Ham najmanje važan

Druga “meč-lopta” sezone za Dinamo stiže već u nedjelju kad u Maksimir dolazi Hajduk koji je u dobrom nizu, koji je u zanosu nakon tri uzastopne pobjede i koji bi pobjedom preskočio plave, barem privremeno, koji bi Dinamu nanio velike brige jer bi zaostatak za vodećim Osijekom, pa i Rijekom mogao postati opasno velik. Dinamo igra promjenjivo, kad odigra odlično kao protiv Lokomotive ili Osijeka, plati danak slaboj realizaciji, kad odigra loše, onda još teže dolazi do dobrog rezultata. Možda je i zato ta pobjeda u Šibeniku, u kojem su plavi bili jako loši u drugom poluvremenu, nekakav znak da plavi kreću i s boljim rezultatima. Naravno da će i za derbi s Hajdukom biti važno kako će sutra plavi proći s Rijekom.

Pobjedama nad Rijekom u kupu i Hajdukom u prvenstvu Dinamo bi napravio ogroman posao. Sigurno je da bi s dvije pobjede u tim susretima potpun mir kupio i trener Damir Krznar, sasvim bi otupio oštrice uglavnom neutemeljenih kritika. Trijumfima nad Rijekom i Hajdukom čak bi i zadnja od te tri ključne utakmice postala manje važna. Naime, u posljednjem kolu skupine Europske lige Dinamo igra u Londonu s West Hamom. Plavima je potreban bod (ili da Genk ne slavi nad Rapidom) da bi ostali u Europskoj ligi, inače će svoj europski put nastaviti u Konferencijskoj ligi. No u slučaju pobjeda nad Rijekom i Hajdukom malo tko bi Krznaru zamjerio kad bi plavi otišli u Konferencijsku ligu.

U te tri utakmice, s Rijekom, Hajdukom i West Hamom, Dinamo može napraviti ogromne korake kad bi upisao uspjehe, no opasne su to utakmice. Kad bi se dogodilo ispadanje iz kupa u srijedu, pa onda još i da ne padne Hajduk u Maksimiru u nedjelju, stigla bi ozbiljna kriza. Pitanje je bi li i tada uprava kluba ostala uz Krznara, sigurno bi njegov položaj bio ozbiljno poljuljan.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

JE
jedan
12:19 30.11.2021.

neka ispadnemo pa ćemo se napokon riješiti krznara

IS
istina00
19:54 30.11.2021.

ispadanje od rijeke i nadam se da je krznar gotov, a ako kojim slučajem preživi taj susret, onda nakon što dinamo izgubi bod(ove) protiv hajduka na maksimiru više ga neće moći spasiti niti duh sveti!!!! koliko god ti porazi bili neugodni, puno veća neugoda je gledati ovakve jadne igre dinama! pogledajte kako sad igra hajduk pod dambrauskasom??? zašto ga dinamo nije angažirao kad su vidjeli da je krznar loš trener i da dinamo gubi od slabašnih ekipa kao slaven i lokomotiva nego su ga pustili da sroza momčad i rezultate!?!?

DU
Deleted user
14:52 01.12.2021.

Dinamu da ali ne i Krznaru .......on misli da se sa 0:0 ide dalje