ZAVRŠIO NA POPISU

Igrač Osijeka s hrvatskom putovnicom će debitirati za seniorsku reprezentaciju BiH

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Igrač Osijeka s hrvatskom putovnicom će debitirati za seniorsku reprezentaciju BiH
31.05.2023.
u 15:13
- Sada se ukazala prilika da dobije šansu. Treba nam iskusan igrač, gledao sam ga na utakmici Hajduk - Osijek. Nije početnik, iskusan je - rekao je izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić
Pogledaj originalni članak

Sjajni mladi igrač Osijeka Adrian Leon Barišić (21) zaigrat će s reprezentacijom Bosne i Hercegovine na predstojećim susretima kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Portugala i Luksemburga. Izbornik seniorske reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić objavio je popis nogometaša na koje računa i prokomentirao stopera Osijeka.

- Sada se ukazala prilika da dobije šansu. Treba nam iskusan igrač, gledao sam ga na utakmici Hajduk - Osijek. Nije početnik, iskusan je - rekao je izbornik.

Barišić je rođen u Stuttgartu, ima i hrvatsku putovnicu. Već je igrao za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a sada će nastupati sa seniorskom reprezentacijom.

Na popisu izbornika Hadžibegića našlo se još jedno novo ime, Dal Varešanović, vezni igrač FK Sarajevo.

- Rekao sam da nema reprezentacije bez domaće lige. Mi nemamo igrača iz Premijer lige koji može biti standardan, ali Dal mi je najbliži Pjaniću. Odigrao je najbolju polusezonu kako gledam Premijer ligu, zaslužio je poziv i želim otvoriti vrata igračima iz Premijer lige – rekao je Hadžibegić.

VEZANI ČLANCI:

Nadovezao se izbornik i na Luku Menala koji je na popisu iako nije standardan u Dinamu.

- Mi nemamo igrača koji igraju svaku utakmicu svih 90 minuta. Ne znam tog igrača. Poziv je zaslužio jer su ga prije zvali izbornici, potreban je kontinuitet, a s druge strane želja mi da je svakom igraču koji želi da igra za BiH zna da može dobiti poziv uvijek. Mislim da smo nogometno mala zemlja, nećemo nikoga eliminirati. Mislim da igra u dobrom klubu, igra europska natjecanja. – zaključio je izbornik Hadžibegić.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Lokomotiva i Dinamo sastali se u 28. kolu SuperSport HNL-a

Popis BiH za Euro kvalifikacije:

Vratari: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Kenan Pirić (AEK Larnaca), Nikola Vasilj (St. Pauli)

Obrana: Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Siniša Saničanin (Partizan), Sead Kolašinac (Marseille), Amar Dedić (RB Salzburg), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Adrian Leon Barišić (Osijek), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca)

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Bešiktaš),Rade Krunić (AC Milan), Gojko Cimirot (Standard), Benjamin Tahirović (AS Roma), Miroslav Stevanović (Servette), Miralem Pjanić (Sharjah), Dal Varešanović (FK Sarajevo)

Napad: Edin Džeko (Inter), Ermedin Demirović (Augsburg), Smail Prevljak (Eupen), Kenan Kodro (Fehervar), Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski), Luka Menalo (Dinamo)

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.