Hajduk

'Ibričića ne bih prodavao samo radi prodaje'

Foto: 'Leonard Nincevic - VLM'
'Ibričića ne bih prodavao samo radi prodaje'
18.12.2009.
u 11:20
Premda je, počevši od same uprave kluba, puno onih koji Hajduku predviđaju crne dane, najveći pojedinačni dioničar i dopredsjednik Nadzornog odbora Jako Andabak ima drugačije viđenje.
Pogledaj originalni članak

– Nije situacija blistava, to svi znamo, ali daleko smo od toga da smo sirotinja – kaže Andabak.

Mamićevo predviđanje

Financijska kriza potresa ne samo Hajduk nego i cijeli hrvatski nogomet. No, Andabak drži da Hajduk neće doći u tešku situaciju. Zdravko Mamić je nedavno kazao da Splićane vrlo brzo čeka stečaj.

– Ma kakvi! Do stečaja kluba neće doći, to ne vide ni oni najcrnji pesimisti. Imamo mi rješenja za svaku situaciju – rekao je Andabak.

Jedno od rješenja je rezanje igračkoga kadra, smanjivanje ugovora, prodaja najbolji igrača poput Ibričića.

– Trebamo se stisnuti, ali ne smijemo raditi poteze koji izazivaju paniku. U poslovanju je jasno: kad nešto radiš ubrzano i u panici, tada redovito griješiš. Tako se i Hajduk treba ponašati. Nisam za drastične rezove, nije ovo taj trenutak – objašnjava strategiju Andabak.

Nije dopredsjednik Hajdukova Nadzornog odbora za hitru prodaju Ibričića. Uostalom, Nadzorni odbor je predložio da se Ibričiću povisi ugovor.

– Bilo bi pogubno da se ide na prodaju samo radi prodaje. Ako je dobra prigoda, odnosno unosna ponuda, onda u redu – kazao je Andabak.

Zahtjevi struke

No, i on je svjestan prevelikog broja igrača, previsokih ugovora. U posljednjih godinu dana Hajduk se ponašao poput pijanog milijunaša.

– Mi smo ispunjavali ono što je struka tražila. Ali, valjda je sada dosta, jedna struka dovodi igrače, pa dođe druga, pa i ona dovodi, ne vrijedi ovaj, ne vrijedi onaj. I tome nema kraja, stalno tako. Evo, i sada nam treba igrača. Pa, nisu ovi koje imamo valjda zaboravili igrati – zaključio je Jako Andabak.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.