Paolo Kraljević

Hrvatski reprezentativac: Ime sam dobio po Maldiniju, a volim igrati Call of Duty

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Prvenstvo Hrvatske u rukometu, PPD Zagreb - KTC Križevci
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: 3. kolo Paket24 Premijer lige, RK PPD Zagreb - RK Poreč
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Zagreb: Prvenstvo Hrvatske u rukometu, PPD Zagreb - RK Sesvete
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Paket24 Premijer liga, 2. kolo, PPD Zagreb - HRK Gorica
30.11.2022.
u 15:40
- Htio bi ostati u PPD Zagrebu, igrački se razvijati, a onda jednog dana otići u inozemstvo. Najviše me privlači igranje u Bundesligi ili u nekom klubu koji će igrati u Ligi prvaka, kaže Kraljević.
Pogledaj originalni članak

Paolo Kraljević (21) jedan je od dvojice debitanata u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji, uz Karpa Sirotića koji je na popisu izbornika Hrvoja Horvata za Svjetsko prvenstvo koje će se održati od 11. do 29. siječnja u Poljskoj i Švedskoj. Paolo igra na mjestu desnog krila, a iznenada je dobio priliku i u klubu PPD Zagrebu i u reprezentaciji jer se ozlijedio Vlado Matanović. Kako Ivan Čupić nije sto posto spreman, Paolo je igrao u prvoj postavi prije tjedan dana u elitnoj skupini Lige prvaka u gostima kod Veszpréma. Postigao je dva pogotka i jednom promašio iz kontre.

Debitirao protiv Barcelone

- U Ligi prvaka debitirao sam prije dvije godine protiv Barcelone, a u dresu seniorske momčadi PPD Zagreba prvi put sam igrao u Premijer ligi sa samo 16 godina. Rukomet sam počeo trenirati s pet godina u Izviđaču iz Ljubuškog. Otišao sam na rukomet jer je stariji brat Renato već trenirao. U isto vrijeme trenirao sam i karate i nakon godinu dana došao do žutog pojasa i odustao. Rukomet mi se više sviđao. Kada se obitelj preselila u Zagreb, imao sam osam godina, počeo sam trenirati u PPD Zagrebu gdje sam prošao sve mlađe selekcije. Prvi trener bio mi je Kazimir Ilijaš - istaknuo je Kraljević.

Između utakmica s Veszprémom, PPD Zagreb igrao je i pobijedio u Bjelovaru, a Kraljević je postigao šest pogodaka iz šest pokušaja.

- Igrao sam 30 minuta, a drugih 30 igrao je Ivan Čupić. Vjerujem da ću večeras (Arena Zagreb, 20.45) dobiti priliku. Bilo bi lijepo kada bi došlo puno naših navijača i ljubitelja rukometa. Znam da će doći puno Mađara i moram priznati da je u Veszprému bila sjajna atmosfera. S tribina će me bodriti roditelji i dva brata. Što se tiče utakmice, bit će nam teže nego u Veszpremu, ali se nadam da možemo osvojiti bod ili dva. Još vjerujemo da se možemo dokopati osmine finala - kaže Paolo.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: 3. kolo Paket24 Premijer lige, RK PPD Zagreb - RK Poreč

Odakle vam ime Paolo, nije baš uobičajeno ime za Ljubuški?

- Dobio sam ime po nogometašu Maldiniju. Tata je veliki navijač Milana. Ni braća nemaju baš imena tipična za Hercegovinu, Renato i Antonio.

Zanimljivo je da nikad nije igrao za Hrvatsku u mlađim kategorijama.

- Bio sam na nekoliko priprema, ali nikad na velikom natjecanju. Oduvijek sam sanjao da zaigram za Hrvatsku i želja bi mi se mogla ispuniti potkraj prosinca kada ćemo igrati dvije prijateljske utakmice s Italijom. Inače, za poziv u reprezentaciju saznao sam iz medija. Ali, ne zanosim se i da ću otići na Svjetsko prvenstvo. Imamo dobrih desnih krila, ali ću napraviti sve da se nametnem izborniku i odem u Švedsku - napominje Paolo.

Imate li rukometne uzore?

- Da, Timura Dibirova i Uwea Gensheimera. Znam, oni igraju na lijevom, a ja na desnom krilu, no način na koji igraju mi se sviđa. Eto, igrom slučaja sad igram sa svojim idolom Dibirovom u istom klubu.

Ove godine istječe vam ugovor?

- Htio bi ostati u PPD Zagrebu, igrački se razvijati, a onda jednog dana otići u inozemstvo. Najviše me privlači igranje u Bundesligi ili u nekom klubu koji će igrati u Ligi prvaka.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Zagreb: Prvenstvo Hrvatske u rukometu, PPD Zagreb - RK Sesvete

Obožavam "suhi list"

Često šutirate s krila tzv. suhi list?

- To mi je zaštitni znak. U Premijer ligi nijedan vratar mi još nije obranio takav udarac, no u Ligi prvaka je drukčije.

Kako provodite slobodno vrijeme?

- Najčešće odem s prijateljima na kavu ili igram PlayStation. Uglavnom Call of Duty.

Pratite li nogometni SP?

- Obvezno. Utakmicu s Marokom gledao sam u autobusu jer smo se vozili u Veszprém, a susret s Kanadom organizirano smo gledali u Bjelovaru. Ostali smo poslije utakmice u dvorani, a domaćin je organizirao gledanje utakmice na velikom platnu, uz roštilj - rekao je Kraljević.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.