Socca mali nogomet

Hrvatska u osmini finala, Gruziju dvaput svladali na isti način, slijedi spektakl protiv Njemačke

Foto: Marin Sušić
08.06.2023.
u 22:16
Hrvatska reprezentacija je u dva navrata igrala s igračem manje, ali se pametnom igrom obranila, a s nekoliko vrhunskih intervencija istaknuo se i vratar reprezentacije Nikola Beljan.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska reprezentacija plasirala se u osminu finala na Socca svjetskom prvenstvu u malom nogometu.

U napetoj utakmici šesnaestine finala izabranici Željka Ostrmana svladali su Gruziju s 1:0, a jedini strijelac na utakmici bio je Josip Haluška, kojem je asistirao sjajni Tomislav Haramustek.

- Ovo je bila izuzetno teška utakmica, znali smo da je Gruzija opasan suparnik i da nam neće dozvoliti previše prilika.

Imali smo igrača manje, Haramustek je napravio nered na njihovoj lijevoj strani, a ja sam popratio akciju i srećom postigao pogodak.

Sličan pogodak postigli smo Gruziji i na EuroCupu prije dva mjeseca, gdje smo također slavili s 1:0, Haramustek je isto bio asistent, a ja strijelac. Očito ta kombinacija funkcionira protiv Gruzije – rekao je Josip Haluška, kapetan reprezentacije.

Utakmica protiv Gruzije bila je puna nervoze i grubosti.

Hrvatska reprezentacija je u dva navrata igrala s igračem manje, ali se pametnom igrom obranila, a s nekoliko vrhunskih intervencija istaknuo se i vratar reprezentacije Nikola Beljan.

U utakmici protiv Gruzije svoju minutažu opravdao je i Edi Ljubas koji je zbog lakše ozljede odmarao u posljednjoj utakmici grupne faze natjecanja protiv Sirije.

 - Jako čvrsta utakmica s Gruzijcima u kojoj je naš plan bio da se malo povučemo i vrebamo priliku iz kontri i polukontri.

Na kraju smo iskoristili jednu od svojih prilika i zasluženo pobijedili. Želio bih se zahvaliti navijačima, stvarno sam oduševljen jer samo kada ih čujemo ovako glasne vjerujem da svatko od nas daje 300 posto više od sebe – istaknuo je Ljubas.

Hrvatska će u osmini finala u petak, 9. lipnja, igrati protiv domaćina Njemačke u 20:50 sati.

Ove dvije reprezentacija već su se jednom susrele na najvećoj svjetskoj malonogometnoj smotri.

Bilo je to 2018. u Lisabonu, a tada je Hrvatska slavila u grupnoj fazi s 2:0 da bi Njemačka u nastavku natjecanja postala prvak svijeta.

 - Krenule su već lagano pripreme za Njemačku i svakako ćemo dati i zadnji atom snage da svladamo domaćine na njihovom terenu pred njihovim navijačima - dodao je Ljubas.

Iz Hrvatskog socca malonogometnog saveza pozivaju sve Hrvate koji žive u Essenu i okolici da dođu na Kennedyplatz u Essen i pruže podršku našim reprezentativcima, uz naglasak da dođu što je ranije moguće jer kada se popuni kapacitet stadiona ulaz neće više biti moguć, a kako se igra protiv domaćina natjecanja očekuju se krcate tribine.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.