UZBUDLJIV DAN U TOKIJU

Hrvatska na OI: Kakva drama! Čilić nakon 3 i pol sata pobijedio 217 igrača svijeta. Mektić i Pavić se plasirali u četvrtfinale!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Nikolina Čačić - prva hrvatska boksačka olimpijka u povijesti
Foto: UESLEI MARCELINO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Boxing - Women's Featherweight - Last 32
Foto: UESLEI MARCELINO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Boxing - Women's Featherweight - Last 32
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Tokio: Braca Sinkovic pobijedila u kvalifikacijskoj utrci
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Tokio: Braca Sinkovic pobijedila u kvalifikacijskoj utrci
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Tokio: Braca Sinkovic pobijedila u kvalifikacijskoj utrci
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Tokio: Braca Sinkovic pobijedila u kvalifikacijskoj utrci
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Zagreb: Odlazak hrvatskih olimpijaca u Tokio
Foto: EDGAR SU/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Tennis - Men's Singles - Round 1
Autori Vecernji.hr, Hina
24.07.2021.
u 06:52
Nakon svečanosti otvorenja, sinoć u 1:30 prema našem vremenu započela su natjecanja za naše sportaše. Naši predstavnici danas brane hrvatske boje u streljaštvu, stolnom tenisu, veslanju, gimnastici, taekwondou, tenisu, stolnom tenisu, biciklizmu i boksu. Evo što sve danas očekuje hrvatske predstavnike na najvećoj svjetskoj sportskoj smorti
Pogledaj originalni članak

Nakon svečanosti otvorenja, sinoć u 1:30 prema našem vremenu započela su natjecanja za naše sportaše. Naši predstavnici danas su branili hrvatske boje u streljaštvu, stolnom tenisu, veslanju, gimnastici, taekwondou, tenisu, stolnom tenisu, biciklizmu i boksu.

GIMNASTIKA

Gimnastičar Tin Srbić u kvalifikacijama na preči u prvoj od tri skupine napravio je najbolji rezultat 14.633 ispred Rusa Nagornjeg koji je dobio 14.466 i Nizozemca Deurlooa koji je ostvario 14.400. Stoga je izgledno da će se plasirati dalje.

BOKS

Mlada Nikolina Ćaćić već je izborila plasman u nastavak natjecanja pobjedivši Amerikanku Yarisel Ramirez jednoglasnom odlukom sudaca.

VESLANJE

Martin i Valent Sinković uvjerljivo su izborili plasman u polufinale!  U prvoj utrci kvalifikacijske skupine Braća Sinković pobijedili su s vremenom 6:32.41, što je bilo 4.52 sekunde brže od drugoplasiranih Danaca i 8.58 brže od trećeplasirane Kanade. Polufinale je na rasporedu 27.srpnja.

- Odveslali smo prvu utrku na Olimpijskim igrama, to je uvijek zanimljivo i teško. Očekivali smo da će Danci biti brzi prvih tisuću pa se nismo nešto iznenadili, odradili smo svoj ritam, bila je sigurna utrka i sigurna pobjeda. Generalno smo zadovoljni s utrkom, ali definitivno moramo bolje za polufinale - rekao je Valent Sinković za HRT.

STERELJAŠTVO

Hrvatska streljačica Snježana Pejčić zauzela 31. mjesto u disciplini zračna puška 10 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Pejčić je došla do 622.6 krugova, što je bilo dovoljno za 31. mjesto, a do plasmana u finale dijelilo ju je nešto manje od šest krugova.

Riječanka je bila itekako uzdrmana nakon što je prije dva dana njezinu treneru Seni Čusti pozlilo u autobusu i morao je u bolnicu. Čusto se još uvijek nalazi u tokijskoj bolnici.

'Nije dobro, ali nije ni loše. Mislim da je rezultat s kojim se ulazilo u finale sve iznenadio jer je to zbilja visoki prag. Sa 628 krugova se ostalo bez finala. Nitko  nije znao šta očekivati, ali su rezultati užasno visoki', rekla je Snježana. 

Pejčić s Petrom Goršom ima mješovito natjecanje 27. srpnja, a trostav 31. srpnja.

'Razmišljam samo o sljedećem natjecanju s Petrom. Iskreno, ne znam što možete očekivati od mene' , kazala je Pejčić, koja je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine iznenadila sve i prvog dana Igara uzela broncu.

TAEKWONDO

Naša Kristina Tomić izgubila je u 1/16 finala turnina od Kolumbijke Andree Ramirez Vargas, no u podne po našem vremenu Tomić ipak ima šanse za nastavak natjecanja u repasažima.

TENIS

Marin Čilić danas će imati svoju premijeru na Igrama protiv 217. igrača svijeta. Protivnik će mu biti Brazilac Joao Menezes.

Za prolazak dalje isto protiv Brazilaca borit će se naš najuspješniji teniski par i osvajači ovogodišnjeg Wimbledona, Nikola Mektić i Mate Pavić. Nasuprot njih bit će dva Marcela - Melo i Demolier.

> Pogledajte poruku hrvatskog gimnastičara Tina Srbića!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

MA
maliplenk
12:43 24.07.2021.

Iz 5:1, 40:15 (dvije meč lopte na svoj servis) na 5:5. Hrpetina grešaka. Aj da se radi o nekom vrhunskom protivniku... Čiliću moj, ostavi se ti tenisa. Bolje i za tvoje i naše mentalno zdravlje.

HE
Herceg56
13:52 24.07.2021.

Kad se god gleda tenis gdje Čilić igra to je za infrakt, ja jednostavno prebacim nešto drugo i poslje pogledam rezultat,manje mi je zlo.

KA
kajbiti
14:08 24.07.2021.

Dobro je Marine. Dosadno je gledati ako ide glatko . Svi zaboravljamo da je tebi 37. na leđima. Sve si osvojio u tenisu. Jos samo kakva olimpijska medalja i to je to.. Sretno dalje. Cestitke paru Pavic Mektic. Samo jako decki. Nema predaje.