već nakon prvog dana

Hrvatska među najvećima! Treći po broju medalja na EP u Atletici, a berba se nastavlja!

Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS
Hrvatska među najvećima! Treći po broju medalja na EP u Atletici, a berba se nastavlja!
Autori Vecernji.hr, Hina
16.08.2022.
u 09:30
Prvog dana atletskih natjecanja na Europskom prvenstvu u atletici u Muenchenu podijeljeno je sedam kompleta medalja
Pogledaj originalni članak

Zlatom Filipa Mihaljevića u bacanju kugle i srebrom Matee Parlov Koštro u maratonu Hrvatska je na trećem mjestu na ljestvici medalja.

Poljakinja Aleksandra Lisowska je u maratonu osvojila prvu zlatnu medalju nadmašivši Mateu Parlov Koštro za šest sekundi. Nizozemka Nienke Brinkmann, koja je slovila za prvu favoritkinju, na kraju je osvojila broncu sa 17 sekundi zaostatka pobijedivši Njemicu Miriam Dattke koja je ostala bez pojedinačnog odličja, ali je doprinijela njemačkom ekipnom zlatu u maratonu koje je prvi put dodijeljeno na europskim prvenstvima.

Kod maratonaca je iznenađujuće slavio Nijemac Richard Ringer, a Izraelcima je pripalo momčadsko zlato.

Na olimpijskom stadionu su naslove europskih prvaka u bacanju kugle osvojili Filip Mihaljević kod atletičara te Nizozemka Jessica Schilder u ženskoj konkurenciji. Na kraju programa prvog dana zlato u utrci na 10.000 metara osvojila je Kenijka Yasemin Can koja se natječe pod turskom zastavom, što joj je drugi naslov europske prvakinje u ovoj disciplini u kojoj je slavila i 2016. u Amsterdamu.

Danas nas očekuje finale u bacanju diska u kojem Hrvatska ima dvije predstavnice, Mariju Tolj i Sandru Perković. Također, sjajni Marko Čeko također se plasirao u finale. Ne sumnjamo da se berba nastavlja.

>> VIDEO: Hrvatska senzacija plače pred novinarima nakon povijesne utrke, pogledajte što nam je kazala

EKSKLUZIVNO ZA VEČERNJI

Tko je Hrvatica koja je izvela atletsko čudo? Mate Parlov joj je rođak, plakala je jer ovo sanja otkako trči

Matea Parlov Koštro (30) napravila je jednu od najvećih atletskih senzacija u povijesti europskih atletskih prvenstava. Osvojila je srebrnu medalju u maratonu, a to je prva trkačka medalja za Hrvatsku u povijesti velikih natjecanja. Dosad su medalje za Hrvatsku, od njezine nezavisnosti, osvajale Blanka Vlašić (vis), Sandra Perković (disk), Ana Šimić (vis) i Sara Kolak (koplje).

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SA
savojski
08:05 17.08.2022.

Zlatni Filip,zlatna Hrvatska, čestitke i hvala Filipu (naravno i svim hr.športašima na EP). Na žalost, atletika kraljica športa, nije dovoljno cijenjena u Hr.