SVLADALI POLJSKU

Hrvatska krenula pobjedom na Euru u futsalu

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Hrvatska krenula pobjedom na Euru u futsalu
21.01.2022.
u 22:38
Samo 15-tak sekundi kasnije Hrvatska opet vodi nakon što je još jedan igrač omiškog Olmissuma Sekulić pospremio odbijanac nakon udarca Sutona. Dvije minute prije kraja poluvremena iz solo akcije, gotovo iz mrtvog kuta, pogađa kapetan Jelovčić
Pogledaj originalni članak

Hrvatska futsal reprezentacija svladala je u utakmici 1. kola C skupine EURA u Amsterdamu Poljsku s 3-1 (3-1) i napravila veliki korak ka četvrtfinalu.

Pogotke su za Hrvatsku dali Matej Horvat (8), Antonio Sekulić (14) i Franco Jelovčić (18), a za Poljake Patrick Holy (14).

Hrvatska futsal reprezentacija pobjedom je otvorila EURO, svladavši Poljsku, izravnog konkurenta za drugo mjesto u skupini i plasman u četvrtfinale.

Prvi gol za Hrvatsku na EURU postigao je na spektakularan način igrač Olmissuma Horvat u osmoj minuti i to u jeku poljskih napada i agresivnog presinga. Horvat se oslobodio čuvara na centru, sjurio prema vratima i varkom izbacio vratara i još jednog igrača, te atraktivno "rabonom" pogodio mrežu. Horvat se u 14. minuti iz junaka pretvorio u tragičara jer je kao zadnji igrač u polju izgubio loptu, a Holy izbija sam ispred našeg vratara Luketina i izjednačava. 

Samo 15-tak sekundi kasnije Hrvatska opet vodi nakon što je još jedan igrač omiškog Olmissuma Sekulić pospremio odbijanac nakon udarca Sutona. Dvije minute prije kraja poluvremena iz solo akcije, gotovo iz mrtvog kuta, pogađa kapetan Jelovčić.

Drugo poluvrijeme su Mavrovićevi izabranici počeli lošije, a spašavao ih je vratar Žarko Luketin, dok su Poljaci u dva navrata pogađali i vratnicu.No, hrvatska obrana je izdržala sve izazove i stigla do važne pobjede na prvom velikom natjecanju nakon dugih šest godina.

U drugoj utakmici skupine Rusija je svladala Slovačku sa 7-1. 

Hrvatsku dokraja u skupini još očekuju utakmice protiv Rusije (Amsterdam, 25. siječnja) i Slovačke (Groningen, 29. siječnja).

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.