Jedrenje

Hrvatska druga svjetska sila, zaslužnima nagrade za uspjeh

Foto: Hrvoje Jelavić
Hrvatska druga svjetska sila, zaslužnima nagrade za uspjeh
12.12.2009.
u 16:05
Ova je godina bila najuspješnija u povijesti našeg jedrenja, po broju osvojenih medalja Hrvatska je druga na svijetu, iza Velike Britanije.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski jedriličarski savez jučer je podijelio nagrade najboljima za uspjehe koje su postigli tijekom ove godine koja će zlatnim slovima biti upisana u sportske almanahe. Osvojena je prva medalja na svjetskom prvenstvu, u klasi finn broncu je zaslužio Ivan Kljaković Gašpić, prva medalja u ženskoj konkurenciji, i to zlato s EP-a koje je donijela Tina Mihelić.

No, ipak su najbolji među najboljima u 2009. bili Zadrani Šime Fantela i Igor Marenić te njihov trener Edo Fantela. Ta je posada u klasi 470 u lipnju osvojila zlato na europskom prvenstvu, a potom je dominaciju potvrdila u kolovozu i zlatom na svjetskom prvenstvu čime je postala najuspješnija naša ekipa.

– Godina je bila nestvarno dobra, rezultat je to sjajnih priprema. No, moramo napraviti sve da ostanemo u vrhu i spremni dočekamo Olimpijske igre u Londonu. Hrvatsko jedrenje nema medalju s olimpijskih igara, nadamo se da ćemo za dvije godine mi, Bambi ili Tina to promijeniti – kaže Igor Marenić.

Savez je nagradio i druge uspješne seniore, Luku Radelića, Tončija Stipanovića, Daniela Mihelića, Marinu Mišuru i ostale, ali i mlade koji nižu uspjehe. (mv/VLM)

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.