ŽELJKO KARAJICA

Hrgovićev menadžer objasnio zašto se Filip mora boriti protiv slabijih no što bi želio

Hrgovićev menadžer objasnio zašto se Filip mora boriti protiv slabijih no što bi želio
19.11.2021.
u 11:33
– Ovo između Martina i Ortiza bit će neka vrsta polufinalne eliminacijske borbe za status prvog izazivača IBF-ova prvaka i pobjednik će imati obvezu boriti se s Filipom.
Pogledaj originalni članak

Nakon jedne dobre vijesti – da će se ipak još jednom boriti do kraja godine i to u Las Vegasu – za Filipa Hrgovića stigla je i prividno loša vijest. Naime, organizacija IBF odlučila je da će se za status obveznog izazivača svjetskog prvaka Usika boriti Charles Martin i Luis Ortiz.

Charles Martin već nas je odbio

A takva odluka potaknula je razmišljanja da su IBF-ovi čelnici izgubili strpljenje vezano uz Hrgovićeve promotore (Sauerland Promotions) koji nikako nisu uspijevali dogovoriti Hrvatov eliminacijski meč za status šampionova prvog izazivača. No, da je ovo i dalje povoljna situacija za Hrgovića, uvjerava nas njegov menadžer Željko Karajica, vrlo ozbiljan poslovni čovjek s adresom u Münchenu:

– Ovo između Martina i Ortiza bit će neka vrsta polufinalne eliminacijske borbe za status prvog izazivača IBF-ova prvaka i pobjednik će imati obvezu boriti se s Filipom, što ćemo početi dogovarati već nakon njihove borbe. Ako pak pobjednik ne bude voljan sučeliti se s našim borcem, mi ćemo ponovo proći rang-listom, a već dvaput smo je prošli nudeći borbu s Hrgovićem, pri čemu nas je taj isti Charles Martin već odbio. No, za to imamo već dogovorenu i drugu opciju i taj “eliminator fight” mogao bi se dogoditi krajem ožujka.

Hrgovićev 14. profesionalni nastup dogodit će se na priredbi promotorske kuće Matchroom, partnerske kuće u priči oko obećavajućeg hrvatskog teškaša čija se suradnja najčešće očituje uglavnom u nuđenju mjesta na popisu borbi na njihovim “eventima”. A ta ista kuća stoji iza drugog hrvatskog teškaša Alena Babića kojem je iz Mexico Cityja stigla vrlo ohrabrujuća vijest. Naime, na najnovijoj rang-listi organizacije WBC Babić je peti u novoformiranoj kategoriji “bridger” koja ima zadaću premostiti preveliku težinsku razliku između lakoteške i teške. I zato daje prigodu takozvanim lakim teškašima u rasponu između 91 i 102 kilograma.

Babiću treba kvalitetan meč

O tome nas je izvijestio Harry Gorian, čelni čovjek Hrvatskog saveza profesionalnih boksačkih sportova, koji ovih dana boravi na konvenciji WBC-a u Mexico Cityju.

– Po mojem mišljenju Babić bi trebao imati pokoji kvalitetan meč s borcima koji su u toj kategoriji među prvih 10 na svijetu kako bi potvrdio svoju kvalitetu. U novoj kategoriji rang-lista će se sigurno korigirati zbog kvalitetnih boraca iz lakoteške kategorije ili teškaša koji su prelagani za tešku kategoriju kao što je Petar Milas koji je 26. u “bridgeru”.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
13:30 19.11.2021.

Bla bla bla