NBA liga

Houston ostao bez centra, Trae Young dobio pravog partnera

Foto: Reuters/Pixsell
Trae Young
Foto: Reuters/Pixsell
Trae Young
Foto: Reuters/Pixsell
Trae Young
06.02.2020.
u 00:27
Tako velika razmjena nije se dogodila još od 2005. godine kad je u njoj sudjelovalo čak pet klubova i 13 igrača
Pogledaj originalni članak

Donedavni centar Houstona Clint Capela i donedavno nisko krilo Minnesote Robert Covington dio su razmjene četiriju momčadi koja uključuje Houston Rockets, Minnesota Timberwolves, Denver Nuggets i Atlanta Hawks, ali i nevjerojatnih 12 igrača.

Razmjena između četiri spomenuta kluba postala je najveća u NBA ligi još od 2005. godine kad su Miami, Boston, Memphis, New Orleans i Utah razmijenili ukupno 13 igrača.

Izjednačio se ovotjedni “trade” s onim iz 2000. godine, koji je na drugome mjestu razmjena svih vremena, kad je, uz ostale, veliki Patrick Ewing razmijenjen u Seattle Supersonics. U toj razmjeni također je sudjelovalo 12 igrača.

Rocketsi će dobiti Covingtona (na dvije sezone), Jordana Bella i Atlantin izbor drugog kruga za 2024. godinu koji su Hawksi dobili od Golden State Warriorsa. Covington bi trebao u doigravanju biti vrlo važna karika Rocketsa. Svojim stilom još će više “raširiti teren” te omogućiti Hardenu i Westbrooku više manevarskog prostora.

Najveći kadrovski problem koji naizgled nastaje je problem centra u Rocketsima. Već je u utorak protiv Charlotte na novoj poziciji igrao 196 centimetara visoki P. J. Tucker, 34-godišnji veteran koji inače najčešće igra na mjestu niskog krila. Nije se Tucker loše snašao, čak je postigao i double-double (13 koševa, 10 skokova), no treba priznati da je obrana vidljivo patila u igri protiv Hornetsa unatoč uvjerljivoj (125:110) pobjedi.

Tko će biti novi centar?

Rocketsi su najavili potragu za novim igračem ispod koša što je i očekivano ako u doigravanju žele učiniti išta ozbiljno protiv ponajboljih “petica” lige Goberta, Davisa, Jokića...

Atlanta će dobiti dva centra, Capelu i Nenea, čime namjerava izbalansirati snage u momčadi budući da izvan reketa Trae Young igra ove sezone čudesno. Očajnički trebaju povećati broj skokova, što napadačkih što obrambenih.

Capela je posljednjih sezona pokazao koliko je dobar u obrani, a puno može pokazati i u napadu, posebice u “pick and roll” igri, gdje bi s Youngom mogao vrlo dobro kombinirati. S 13,9 koševa i 13,8 skokova u prosjeku Švicarac ove sezone igra najbolje u karijeri.

Hezonjinih devet koševa

Minnesota će dobiti Malika Beasleya, Juana Hernangomeza, Evana Turnera, Jarreda Vanderbilta i izbor prvog kruga drafta 2020. od Atlante koja je dobila taj izbor od Brooklyna. Većinom je riječ o igračima koji bi trebali pomoći onima s klupe, kao što je slučaj i kod Denvera u koji su došli Gerald Green, Noah Vonleg, Shabazz Napier i Keita Bates-Diop. Uz to, Nuggetsi su od Rocketsa dobili i izbor prvog kruga za ovu godinu.

Osim jedne od najvećih razmjena u povijesti NBA lige, nekoliko sati prije igrane su četiri utakmice. Osim spomenutog sraza Rockets – Hornets u Houstonu, u Denveru su Nuggetsi poprilično jednostavno (127:99) svladali Portland, a po tko zna koji put se fantastičnim potezima i nevjerojatnim brojkama istaknuo Nikola Jokić (29 koševa, 13 skokova, 9 asistencija).

Mario Hezonja postigao je devet koševa i asistenciju u 12 minuta na parketu. Bucksi su rutinski svladali Pelicanse (120:108), a Lakersi “razmontirali” Spurse (129:102).

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.