Ode lova

HNS bez više od milijun eura jer kockice neće bit u modi

Foto: Davor Urukalović | 24sata
HNS bez više od milijun eura jer kockice neće bit u modi
15.10.2009.
u 17:59
Prvo veliko natjecanje naše reprezentacije bio je Euro 1996, bili smo debitanti. Hrvatska je došla bez rekvizita, dresova i kockice su na otoku bile neviđeno tražene.
Pogledaj originalni članak

Za kapu šahovnicu navijači su našem fotoreporteru nudili kožnu šiltericu i 50 funta. Hrvatska je nakon toga krenula u pravi posao, Nike je preuzeo našu reprezentaciju i dobar dio novca HNS je dobivao od prodaje dresova. Tako je za SP 2006. godine prodano mnogo kockaskih dresova, zanimljivo, najviše u Velikoj Britaniji, 40.000, potom u Njemačkoj 35.000, a u Hrvatsko je prodano 29.000.

Zanimljivo, i nakon što je Hrvatska izbacila Engleze s Eura 2008, u Engleskoj je prodano više dresova naše reprezentacije nego u Hrvatskoj.

Nike je 2006. prodao 110.000 komada opreme (najviše dresova), u vrijednosti dva milijuna eura. Dio toga išao je i Savezu, koji sad ostaje i bez tog novca – sljedeće godine neće biti prodana ni trećina tog broja.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MA
mandayura
10:48 16.10.2009.

ej debos, sjedi jedan - nisu kockice nego kvadrati!