najmlađi strijelac

Halilović: Uživam, još samo da mogu zaigrati u Ligi prvaka...

Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell
Halilović: Uživam, još samo da mogu zaigrati u Ligi prvaka...
08.10.2012.
u 22:00
– Svi smo igrali zaista super, držali se zajedno i zato pobijedili. Sve je išlo kako treba
Pogledaj originalni članak

Nakon što je u derbiju s Hajdukom postao najmlađi Dinamov debitant u povijesti HNL-a, sa 16 godina i 103 dana, osam dana nakon toga Alen Halilović postao je i najmlađi strijelac u povijesti HNL-a.

Ispunio svoj san

Dinamov vunderkind u igru je ušao u 86. minuti i u posljednjim sekundama utakmice, nakon dodavanja Beqiraja, sjurio se u kazneni prostor Slavena Belupa te u maniri velikih nogometnih zvijezda maestralno prebacio nemoćnog Pelina. Bio je to pogodak za konačnih 1:4, kojim je Dinamo pratnji pobjegao na velikih sedam bodova.

 – Presretan sam, ispunio mi se san. Zahvaljujem Beqiraju koji mi je fantastično dodao i omogućio da zabijem svoj prvijenac u Dinamovu dresu. Hvala i klubu i treneru Čačiću, koji mi je dao povjerenje. U Dinamu mi je prelijepo i mislim samo na to kako biti još bolji, dobiti veću minutažu, a možda i zaigrati u utakmicama Lige prvaka – kazao je Halilović.

Dinamo je lakše od očekivanog protutnjio Koprivnicom. Pokazao je da je i dalje svemirski brod za ostale hrvatske prvoligaše, pa i za drugoplasirani Slaven Belupo, koji već četiri utakmice ne zna za pobjedu. Za domaćine je počasni pogodak postigao Delić, a osim Halilovića, Dinamu su nove bodove donijeli i Gregurina autogolom, Ibanez i Rukavina. Luis Ibanez ipak s pravom nosi epitet igrača utakmice.

– Svi smo igrali zaista super, držali se zajedno i zato pobijedili. Sve je išlo kako treba. Presretan sam i taj pogodak poklanjam svojoj djevojci Mateji za rođendan. Iako u posljednje vrijeme nisam puno igrao, mislim da sam iskoristio svoju priliku. Trener uvijek odlučuje tko će igrati, no ja sam pokazao da na mene uvijek može računati – rekao je Ibanez.

A što su još rekli Halilović i Ibanez te kome je Lucho poletio u zagrljaj nakon što je postigao pogodak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka!

>>>Tata Halilović za Max!: Nismo htjeli da Alen ode u Real ili Juventus

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

OB
objektivnidalmatinac
19:19 09.10.2012.

"Iz analize novčanog tijeka vidljivo je kako je novčani tijek od poslovnih aktivnosti u tri posljednje godine negativan. Klub ne može živjeti od priljeva iz osnovne aktivnosti." Od 2009. godine, od osnutka ŠDD-a, Hajduk je svake godine u minusu. Ako ne može živjeti od osnovne aktivnosti, od čega će živjeti Hajduk? To će nam možda reći gradski vijećnici, ljudi koji predstavljaju Grad Split većinskog vlasnika kluba. ______________________________________________________________ Ovo povise je iz danasnje Slobodne Dalmacije. E pa sad antinavijaci Dinama, ZZD i ostali mrzitelji Dinama se zapitajte ko vodi Dinamo i kolike su nbjegove sposobnosti u financijskom igrackom i svakom drugom pogledu.

NO
Nož
19:27 09.10.2012.

Halilović zasluzuje igru u ligi prvaka zato sto podsjeca na messija iako ima samo 16g,i to bi bilo po prvi put da 16 godisnjak igra u ligi prvaka.

PN
premda_nije
12:19 09.10.2012.

Da sam neki sportski hrvatski novinar koji zadnjih pet godina koristi svaku priliku kako bi ismijao Dinamo i Zdravka Mamića,da sam neki novinar koji širi negativnu atmosferu po medijima u stilu kako je Dinamo smiješna ekipa u LP, da sam novinar koji podilazi huliganima sa sjevera i daje im svakom prilikom medijski prostor kad treba vrijeđati klub i Mamića, umro bi od muke i neugodnosti da sada moram veličati jednog sjajnog mladog Dinamovog dečka i igrača - poput Alena Halilovića. Ta tko mu daje priliku za afirmaciju, ako ne mamić i Dinamo?! Isto vrijedi i us lučaju drugog mladog Dinamova dragulja - Matea Kovačića. Novinari mogu preči preko svih vlastitih pljuvačina, posipat se pepelom i pisati o Dinamovoj mladosti, kao da se radi o nekom posve drugom klubu od onog kojem se izruguju?! Svaka vam čast!