SRUŠEN VAR REKORD?

Hajduk slavio u Koprivnici: Drugi gol pregledavali više od pet minuta

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Hajduk slavio u Koprivnici: Drugi gol pregledavali više od pet minuta
21.11.2020.
u 19:00
Do drugog gola splitski je sastav stigao iz kontroverzne situacije koju su suci u VAR sobi pregledavali više od pet minuta.
Pogledaj originalni članak

 

Hajduk je u Koprivnici poveo u samoj završnici prvog poluvremena golom Umuta (45+2), da bi Soldo (56-ag) nespretnim autogolom početkom nastavka povećao prednost Splićana na 2-0.

Iako je Slaven Belupo imao inicijativu u prvom poluvremenu i stvorio nekoliko poluprilika, na odmor se otišlo s prednosti Hajduka koji je iz svoje jedine prav eprilike stigao do gola. Dolček je u drugoj minuti sudačke nadoknade proigrao Caktaša na lijevom krilu, a Hajdukov kapetan ubacio je na peterac gdje je Umut nadskočio svog čuvara i postigao prvi pogodak od svog dolaska na posudbu iz Besiktasa.

Do drugog gola splitski je sastav stigao iz kontroverzne situacije koju su suci u VAR sobi pregledavali više od pet minuta. Lopta je glavom prebačena do Caktaša na lijevu stranu kaznenog prostora, ovaj je poslao prizemnu loptu u peterac gdje je utrčao Umut. Turski je napadač promašio loptu koja je potom pogodila braniča domaćih Soldu i od njega se odbila prema golu. Vratar Filipović uspio ju je završiti tek nakon što je za pola metra prešla liniju gola i sudac bebek je pokazao na centar. No, potom su se u VAR sobi pregledavale dvije, a možda i tri situacije iz te akcije u kojima su igrači Hajduka bili na rubu zaleđa. Nakon više od pet minuta procijenjeno je kako niti u jednoj situaciji nije bilo zaleđa te je susret nastavljen s dva gola prednosti Hajduka.

Hajduk je ovom pobjedom stigao na peto mjesto ljestvice sa 14 bodova, jednim manje uz dvije odigrane utakmice više od četvrte Rijeke, a jednim više uz dvije utakmice odigrane manje od šestog Šibenika. Slaven Belupo je osmi sa 11 bodova, a iza njega su Lokomotiva, Varaždin i Istra 1961 sa po osam.

U derbiju 12. kola Prve HNL Osijek je kao domaćin svladao Dinamo sa 2:0 (0:0), dok je u drugom subotnjem susretu Hajduk kao gost u Koprivnici također sa 2-0 (1-0) bio bolji od Slavena Belupa. 

Strijelci za Osijek u Gradskom vrtu bili su Pilj (54) i Žaper (89). 

Bila je to prilikama vrlo siromašna utakmica. U prvom poluvremenu jedinu opasnu situaciju za suparnička vrata imali su gosti u 40. minuti, no Jakić je iz odlične pozicije sa sedam-osam metara poslao loptu visoko preko grede. Osijek je poveo iz svog prvog udarca u okvir gola na utakmici u 54. minuti. Igor Silva uspio je probiti desni bok i poslati prizemnu loptu u srce kaznenog prostora. Tamo je Mierez kratko proigrao Pilja, a ovaj je preciznim udrcem sa 12-ak metara pogodio suprotni kut nemoćnog Livakovića. Najveću priliku za izjednačenje Dinamo je propustio u 77. minuti, nakon što je Ivušić uspio obraniti udarac Ademija sa 10-ak metara lopta je pala pred noge Petkovića na dva metra od gola, no njegov pokušaj Škorić je uspio blokirati. Domaći su pobjedu potvrdili pred sam kraj susreta. Jurčević je u 89. minuti izveo udarac iz kuta koji je preletio Livakovića nakon čega je Žaper na drugoj vratnici s jednog metra uspio glavom zatresti mrežu za prvi poraz Dinama u ovoj sezoni.

Ovom pobjedom drugi Osijek se primaknuo vodećem Dinamu na tri boda. Dinamo ima 26, a Osijek 23 boda. Treća je Gorica sa 19 bodova i dvije utakmice manje od vodećeg dvojca.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SS
sokac sa drave
18:06 22.11.2020.

Da se razumijemo hajduk je zasluzeno pobjedio meni drage i bliske podravce.Pod trenerom Primorcem dobro stoje na terenu zna se tko sta mora raditi kompaktni su i dobri su u obrani ne dozvoljavaju puno toga protivniku.Kod drugog gola je hajdukov igrac bio u nedozvoljenoj situaciji igrac nije vidio loptu i zabio je autogol.Od igraca u opsajdu nesmije se priznati gol.

Avatar Dalmatinac1911th_2
Dalmatinac1911th_2
00:10 22.11.2020.

U igri je premalo napretka. Piše se i pamti samo pobjeda.