IZVAN TOP 100

Francuska izdvaja 9 milijuna eura za ugrožene tenisače

Foto: Reuters/Pixsell
Francuska izdvaja 9 milijuna eura za ugrožene tenisače
26.05.2020.
u 15:40
ATP ne planira nastaviti igrati s turnirima do početka kolovoza, dok se WTA nada ponovnom pokretanju kalendara u Palermu 20. srpnja
Pogledaj originalni članak

Francuski teniski savez (FFT) izdvojit će devet milijuna eura za svoje tenisače u financijskim problemima uslijed pandemije koronavirusa.

FFT je osigurao ukupno 35 milijuna eura pomoći klubovima, turnirima, igračima i trenerima, a plan će stupiti na snagu 3. lipnja.

Od tog iznosa 21 milijun je namijenjen francuskim klubovima, devet milijuna je osigurano za tenisače, a preostalih pet milijuna otići će instruktorima, sucima i trenerima koji nisu mogli konkurirati za pomoć francuske Vlade.

Pomoć će dobiti 39 tenisačica i 66 tenisača koji su rangirani izvan Top 100.

"Plan se financira iz našeg proračuna", kazao je predsjednik FFT-a Bernard Giudicelli dodavši kako je Savez uzeo kredit koji jamči država.

ATP ne planira nastaviti igrati s turnirima do početka kolovoza, dok se WTA nada ponovnom pokretanju kalendara u Palermu 20. srpnja.
 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.