AMERIČKI DEBI

Filip Hrgović dobio protivnika za svoj idući meč, napada ga opasni Amerikanac

Foto: Igor Kralj/Pixsell
Filip Hrgović
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Filip Hrgović
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Filip Hrgović
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Filip Hrgović
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Filip Hrgović
20.04.2019.
u 09:14
Gregory Corbin (15-1, 9 KO) bit će Filipov protivnik. Radi se o 38-godišnjem američkom boksaču. Prema podacima s Boxreca, Corbin je postao profesionalac tek 2012. godine te je naslagao 15 pobjeda na manjim priredbama.
Pogledaj originalni članak

Filip Hrgović saznao je protivnika za svoj američki debi, kojeg će održati 25. svibnja u Oxon Hillu pokraj Washington DC-a. To je vrlo dobri Gregory Corbin, a ovim cijelim projektom Filip ulazi u najveći ispit svoje dosadašnje profesionalne karijere.

Fightsite je ranije pisao da će Filip Hrgović biti uvodna borba na spektaklu kojeg predvode Oleksandr Usyk i Carlos Takam, a Ukrajinac će tom borbom debitirati među teškašima. Upravo među teškašima svoj put prema svjetskom vrhu traži Filip Hrgović. Zagrebačkom boksaču ovo će biti prvi meč otkako je sklopio suradnju s “gazdom europskog boksa”, Eddiem Hearnom. Hearn ga već u prvoj službenoj suradnji odvodi “preko bare”. Dokaz kako je Hrgović napravio pravi potez ugovaranjem te suradnje je ispit kakav je stavljen pred njega već u ovom meču.

Gregory Corbin (15-1, 9 KO) bit će Filipov protivnik. Radi se o 38-godišnjem američkom boksaču. Prema podacima s Boxreca, Corbin je postao profesionalac tek 2012. godine te je naslagao 15 pobjeda na manjim priredbama. U svom posljednjem meču poražen je od poznatog američkog teškaša i bivšeg IBF prvaka svijeta, Charlesa Martina. Bilo je to prošlog mjeseca, a radilo se o prekidu i diskvalifikaciji. Naime, Corbin je četiri puta pogodio Martina ispod pojasa. Tri puta bio je upozoren da bi nakon četvrtog sudac prekinuo meč u osmoj rundi. Prema izvještaju “Bad left hook” portala, Martin je do tog trenutka apsolutno dominirao.

Tako je Corbin prihvatio ovaj meč da bi se pokušao prikazati u boljem svijetlu protiv drugog velikog potencijala. Hrgović je po mnogima zapravo najveći svjetski teškaški potencijal i upravo ovakav meč i protivnik sjajnog “scorea” mu je potreban za dodatno dokazivanje.

Filip se već neko vrijeme priprema u Americi, što je samo znak kako je svjestan koliko je velik ispit ispred njega. Tu se ne misli samo na protivnika, nego i na sve okolnosti nastupa na priredbi koju će pratiti boksački svijet. Filip Hrgović ima priliku predstaviti se Amerikancima impresivnim nastupom. Na taj način bi već u idućem njegovom meču mogli gledati spektakl svjetske razine, neovisno o tome gdje će se on održati.

>> Pogledajte gostovanje Filipa Hrgovića na Večernji TV-u

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar Voljeni Maršal Tito Pajcek
Voljeni Maršal Tito Pajcek
11:28 20.04.2019.

Još jedna žrtva

JU
juma
15:05 20.04.2019.

Ovo je samo formalnost i predstavljanje americkoj publici. Upravo zbog toga pobjeda mora biti uvjerljiva ili nokautom ili prekidom borbe zbog apsolutne dominacije. Sve drugo znacilo bi marketinski i sportski korak unatrag.

CR
crocro
12:55 20.04.2019.

Hrgović me po vizurama podsjeća na braću Kličko, uvjeren sam da ih svojim rezultatima može i sustići i prestići.