DAVIS CUP: KORAK KA OBRANI NASLOVA

Ferreru maraton za 2-0 Španjolske!

Foto: Reuters
Ferreru maraton za 2-0 Španjolske!
05.12.2009.
u 00:14
Španjolska reprezentacija napravila je golemi korak ka obrani naslova Davis Cupa, budući da je u finalu protiv Češke, u Barceloni na zemljanoj podlozi, povela s 2-0
Pogledaj originalni članak

Španjolski izbornik Albert Costa može biti prezadovoljan nakon prvog dana finala Davis Cupa. Nakon što je Rafael Nadal u prvom meču svladao Tomaša Berdycha 7-5, 6-0, 6-2 nakon samo dva sata i 28 minuta igre, David Ferrer okrenuo je u drugom meču 0-2 protiv Radeka Štepaneka i proslavio pobjedu 1-6, 2-6, 6-4, 6-4, 8-6 u meču koji je trajao 4 sata i 17 minuta!

Štepanek je, podsjećamo, u polufinalu protiv Hrvatske u Poreču, dobio maraton protiv Ive Karlovića u kojem je preživio svjetski rekord ''Diva sa Šalate'' od 78 asova, također na zemlji. No, ovo nije bio njegov dan, iako je u prva dva seta izgledao kao tenisač koji taj meč mora dobiti.

Ferrer nije uspio zadržati servis niti jednom u prvih šest servis-gemova, pošlo mu je to za rukom tek u sedmom. No, nakon dva lagana i uvjerljiva seta za 31-godišnjeg Čeha, napokon je proigrao i četiri godine mlađi Španjolac, pa se do kraja meča vodila ravnopravna i neizvjesna bitka, u kojoj je Ferrer bio nešto bolji, pa je tako mogao četvrti set i brže dobiti, jer je imao 5-2.

I u petom je Španjolac prvi zaprijetio, ali nije iskoristio četiri break lopte u prvom gemu. Jednu je imao i Štepanek, u osmom gemu, ali nije mogao realizirati forhend volej. Odlučujući trenutak zbio se u 13. gemu, u kojem je Ferrer iskoristio prvu break šansu i izborio servis za meč koji je odradio bez problema.

Kao statističku zanimljivost, istaknimo da je Štepanek imao 10 dvostrukih pogrešaka i čak 74 neforsirane, a Ferrer 46, pa češkom igraču nije pomoglo što je ostvario 25 izravnih poena više od suparnika. Bio je ovo sedmi meč ovih tenisača i četvrta pobjeda Ferrera.

Španjolska je, tako, stigla nadomak obrane naslova i četvrtog trofeja u Davis Cupu. Nadal sada ima 11-0 na zemlji u ovome natjecanju.

Davis Cup, finale:

Španjolska – Češka 2-0

Nadal – Berdych 7-5, 6-0, 6-2
Ferrer – Štepanek 1-6, 2-6, 6-4, 6-4, 8-6

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.