Raskol Pantovčaka i HNS-a

Evo kako je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zaobišla Šukera!

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Kolinda Grabar-Kitarović i Aleksandar Čeferin
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Kolinda Grabar-Kitarović i Aleksandar Čeferin
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Kolinda Grabar-Kitarović i Aleksandar Čeferin
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Kolinda Grabar-Kitarović i Aleksandar Čeferin
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Kolinda Grabar Kitarović
22.12.2016.
u 12:50
HNS u protokolu pri dolasku predsjednika Uefe Aleksandra Čeferina u Zagreb nije predvidio njegov odlazak k predsjednici, što je inače uobičajeno. No, Ured predsjednice je sa šefom Čeferinova protokola dogovorio primanje, bez znanja HNS-a.
Pogledaj originalni članak

Čini se da je na djelu raskol između Pantovčaka i Kuće hrvatskog nogometa! Naime, nakon što je Davoru Šukeru, nakon zasjedanja Skupštine HNS-a, citirana opaska predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović da se nogomet igra za prave navijače, a ne one u svečanoj loži, šef Saveza jučer je uzvratio:


- Svatko u svom dijelu treba napraviti svoj posao, mi u HNS-u za to nemamo instrumente – odgovorio je.

Imate li dojam da je Predsjednica na vašoj strani?

- Ne! - otpovrnuo je iznenađujuće Šuker.

Nije li to u suprotnosti sa stavom premijera Plenkovića?
- Mi se bavimo nogometom – diplomatski je uzvratio Šuker, koji je tijekom zasjedanja Skupštine nekoliko puta spomenuo kako se uzda u pomoć premijera, koji mu je obećao da će doći na utakmicu Hrvatska – Ukrajina.


Plenkoviću dakle Šukerov palac gore, a Kolindi Grabar-Kitarović neugodan ‘bekhend’. No, što je povod takvome razilaženju s Predsjednicom?

Saznajemo kako njihov odnos već dulje vrijeme nije idiličan, a prva se ogromna napuklina pojavila prekjučer, kada je u posjetu Zagrebu bio predsjednik Uefe Aleksander Čeferin. Pripremajući njegov itinerar, Hrvatski nogometni savez napravio je nesvakidašnji potez ne uvrstivši u program prijam kod Predsjednice.


Za usporedbu, Šuker je u prosincu 2012. godine organizirao prijam za bivšeg predsjednika Fife Seppa Blattera kod tadašnjeg predsjednika RH Ive Josipovića, a 2011. kod Josipovića je bio i Platini.
S obzirom na veliki protokolarni gaf HNS-a (jer predsjednika Uefe uvijek primaju predsjednik Saveza, premijer i šef države), Ured predsjednice izravno je uspostavio kontakt s Nyonom i dogovorio prijam za šefa Uefe.

Nagađa se da je inicijator bio dugogodišnji sudionik Uefinih konferencija, Predsjedničin savjetnik dr. Tomislav Madžar.

Tada je Ured predsjednice o tome obavijestio i HNS, koji je naravno bio – šokiran.
Iz Saveza su na Pantovčak stigli Šuker i Vrbanović, te dopredsjednici Bukvić, Vučemilović i Kulušić.

No, Kolinda Grabar-Kitarović, kao što je to običaj, u četiri oka razgovarala je samo s Čeferinom, dok je Šuker ostao – čekati u prostoriji za zajednički sastanak.

Naravno uvrijeđen.
Toliko da na zajedničkom sastanku svih izaslanstava s Predsjednicom nije želio govoriti, nego je riječ dao Vrbanoviću, a čak nije želio Predsjednici dati dres vatrenih koji je za nju bio pripremljen.
Kako će se ovaj ‘incident’, pa onda i jučerašnji Šukerov neugodni odgovor Predsjednici, odraziti na odnose Pantovčaka i ‘Hiltona’, možemo samo nagađati.

A nagađamo kako Šuker u toj ‘utakmici’ ne stoji najbolje i kako bi mu najnovije pozicioniranje moglo, nogometnom terminologijom, donijeti - grčevitu borbu za ostanak.


ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr