OPOMENA

Hrvatska na oproštaju od Arene doživjela težak poraz protiv Gruzije!

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Eurobasket
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Eurobasket
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Bojan Bogdanović
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Eurobasket
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Eurobasket
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Eurobasket
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Eurobasket
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Eurobasket
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Eurobasket
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Eurobasket
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Eurobasket
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Eurobasket
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Eurobasket
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Eurobasket
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Eurobasket
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Eurobasket
10.09.2015.
u 19:39
Završilo je sa 58:71 (13:14, 15:11, 16:22, 14:24) i to nas treba itekako brinuti
Pogledaj originalni članak

Hrvatska košarkaška reprezentacija doživjela je težak poraz od Gruzije na oproštaju od zagrebačke Arene i odlaska u francuski Lille i završnicu Europskog prvenstva. Ovih 58:71 bit će nam prava opomena jer igra kakvu smo pokazali nije dostojna četvrtfinala, a ako je slučajno pokažemo protiv trenutačno najbolje momčadi prvenstva, teško ćemo stradati. Naime, Srbija ništa ne prašta, razbija sve pred sobom.

Teško je išta pozitivno izdvojiti osim Luke Žorića (16), Ante Tomića (10) i Roka Stipčevića (8). Dario Šarić dao je naslutiti na ovom prvenstvu da nije pravi, kao da je nazadovao u Turskoj i zato je sjajna stvar što Mario Hezonja nije napravio sličnu pogrešku i gubio godine u Europi kao on i Tomić, ali s izuzetkom da Dubrovčanin ipak igra bitnu rolu u Barceloni i možemo se samo nadati da će Šarić tako nešto doseći u Efesu. Što se Hezonje i NBA lige tiče, fizički će stasati, skupiti iskustva i poboljšati igru kao Bojan Bogdanović. Nažalost, ne odnosi se to i na Damjana Rudeža, koji glasi kao šuter, ali na ovom i prošlom prvenstvu to nije pokazao, kao da ima neku barijeru.

Kruno Simon istrošio se protiv Nizozemske i bio je vidljiv umor na njemu, kao i na ostatku momčadi, zato nije u ofenzivi donio mnogo kao inače, a i gubio je previše lopti. Ante Tomić se ponovno rano našao u problemima s prekršajima pa ga je mijenjao Luka Žorić, ali on nije centar takvog kova i ne može u ofenzivi činiti što i Tomić. Iz nekog razloga za Bilana nema mjesta u igri, osim da uđe napraviti taktički prekršaj nekoliko sekundi prije kraja četvrtine. Od toliko centara i dobrih košarkaša na toj poziciji, kriterije izbornika Velimira Perasovića nekako nije zadovoljio gotovo nitko. Ako dođemo do četvrtfinala, bit će jako teško s ovakvim rosterom protiv Raduljice i Bjelice...

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Naravno, ne treba oduzimati ništa Gruzijcima u ovoj utakmici, njima je značila prolaz dalje i s obzirom na to da se križamo sa skupinom gdje su neuvjerljive i poprilično slabe reprezentacije kao Litva, Češka, Latvija i Belgija, mogu sanjati san o četvrtfinalu. Zato su morali pobijediti nakon loših predstava u prve tri utakmice. Bombardirali su nas tricama iz izrađenih akcija, činili probleme u reketu i agresivnom obranom tjerali na pogreške. Na razini su bili njihovi najbolji igrači Pachulia (12) i Pullen (10), ali su velik dio posla odradili i Sanadze (12), koji je u prijelomnim trenucima zabio devet zaredom, a nazabijali su se i Sanikidze (12) i Shengelia (10). Uz to, pokazali su protivnicima kako se protiv nas igra. Grcima je uspjelo čvrstom igrom u obrani i konstantnim guranjem lopte pod koš, uspjelo je i Nizozemcima, a i Makedonci su se dugo držali. Samo, u te posljednje dvije utakmice nam šut nije bio katastrofalan kao sad pa smo sve pokrivali...

Sve u svemu, što prije treba ovo zaboraviti, odmoriti se u sljedećih nekoliko dana pa u osmini finala pokazati i dokazati da sve one utakmice na pripremama, Slovenija i 37 minuta protiv Grčke nisu bile slučajnost!

HRVATSKA – GRUZIJA 58:71 (13:14, 15:11, 16:22)

Hrvatska: Žorić (16), Tomić (10), Stipčević (8), Bogdanović (7), Simon (5), Šarić (5), Ukić (3), Draper (2), Rudež (2)

Gruzija: Pachulia (12), Sanadze (12), Sanikidze (12), Shengelia (11), Pullen (10), Markoishvili (10), Shermadini (2), Tsintsadze (2)

PRATITE UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA

10', 58:71 >>> Ovu sramotu treba zaboraviti što prije i moramo se nadati da ovo nije pravo lice naše reprezentacija.

7', 51:65 >>> Ništa ne ide, gubimo sa 14 razlike i ovakvom igrom nemamo što tražiti u nastavku natjecanja.

5', 51:60 >>> Katastrofalnom igrom u napadu i obrani omogućili smo Gruzijcima da odu na devet poena razlike! A upravo devet zaredom zabio nam je Sanadze.

3', 51:55 >>> Poveli smo, ali potom Žorić prilikom pokušaja zakucavanja promašuje i u desetak sekundi eto Gruzije na plus četiri!

1', 47:47 >>> Simon otvara četvrtinu tricom, izjednačili smo.

TREĆA ČETVRTINA

10', 44:47 >>> Nastavljaju zabijati trice i biti sami na šutu Gruzijci, zato su i otišli na šest razlike, a spasio nas je dalekometnom tricom Bojan Bogdanović. No takvi šutevi ne mogu uvijek prolaziti, trebamo lakše poene, a do njih se dolazi izrađenim akcijama.

9', 41:45 >>> Luka Žorić je jedini na razini, zabio je 14 i bori se poput lava. Ostali su većinom dekoncentrirani.

8', 39:42 >>> Napokon trica, zabio je Stipčević, ali Pachulia i Pullen nas prelako izbacuju u obrani i stvaraju previše prostora.

5', 32:35 >>> Gruzija je zabila tri od deset trica (Pullen dvije, Markoishvili jedna), a Hrvatska ima samo jednu od 14 (Ukić)!

3', 32:30 >>> Šarić je imao nekoliko netipičnih pogrešaka pa mora iz igre. Nažalost, ponovno se mučimo i Gruzija je na minus dva, ali ono što brine jest da nema baš ideje. Umor čini svoje...

1', 30:25 >>> Ante Tomić zabija na otvaranju i bježimo na pet razlike.

DRUGA ČETVRTINA

10', 28:25 >>> Odlična obrana dovodi nas do lakih poena, nadajmo se da će tako biti i u nastavku utakmice.

9', 24:25 >>> Pachulia nastavlja sa sjajnom igrom i uz osam poena ima i četiri skoka. No osvježenje je Rok Stipčević, igra agresivno i djeluje odmorno, za razliku od ostatka momčadi.

6', 23:19 >>> Srećom, Žorić je u formi i zabija, kao i Pachulia.

5', 17:21 >>> Bježe nam Gruzijci ponovno na četiri razlike.

3', 17:17 >>> Brine što Rudež ne može pronaći šut, zabio je samo dvije trice iz 11 pokušaja na turniru.

1', 15:14 >>> Žorić nas vraća u vodstvo.

PRVA ČETVRTINA

10', 13:14 >>> Pullen obranom zatvorio Ukića i tricom doveo Gruziju u vodstvo baš za kraj prve četvrtine.

9', 11:9 >>> Ukić zabija našu prvu tricu i valjda sad krećemo naprijed. Odmah se pridodao s dva slobodna bacanja i Rudež.

8', 6:9 >>> Lako gubimo lopte, već drugi put prilikom iznošenja na polovicu Gruzije. Zbog ovih stvari bilo bi bolje da smo s jačima igrali poslije, preopušteni smo protiv slabijih (na papiru).

6', 4:9 >>> Spori start, jako je malo koševa, a igra se već gotovo šest minuta.

2', 4:5 >>> Krenulo je polagano i ponovno smo u zaostatku.

1' >>> Lamonica sudi

POČELA JE UTAKMICA!

>>> Gruziji je ovo treći nastup na Europskim prvenstvima i to na posljednja tri.

>>> Intonirane su himne i sve je spremno za početak utakmice.

>>> Predstavljeni su igrači obje reprezentacije i Arena ponovno djeluje prazno, manje ih je nego jučer, a jučer ih je bilo 6200.

>>> Sve je spremno za ovaj susret koji će ipak biti revijalnog tipa jer nama rezultat ništa ne predstavlja, no uvjerljiva pobjeda bila bi odlična za samopouzdanje.

>> Ne treba raditi dramu, utakmica nije imala rezultatski značaj

>>Hrvatska teže od očekivanog pobijedila Nizozemsku i osigurala drugo mjesto

>>Igrači su ušli u utakmicu s krivim pristupom

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 116

BL
bluewitch
19:55 10.09.2015.

Mjesecima ranije se provlači po medijima kako smo "konačno" zreli za medalju. A nas nekakva Gruzija razvali usred naše metropole, Nizozemsku, gdje je pikado jači od košarke, na jedvite jade dobijemo, a Grčka se zahebava s nama tri četvrtine i onda u zadnjoj ubaci u treću brzinu i ¨ladno nas dobije. Makedonce dobijemo jer ovi nisu u stanju trčati 15 minuta, a Slovenci došli s poluekipom (a ni tu nismo bili uvjerljivi). Dakle o kakvoj krvavoj medalji se ovdje priča ?!?! Najpametnije bi ovim damama na parketu bilo da izgube u osmini finala i skrate nem svima muke, jer će Srbijanci obrisati parket s nama, a to bi bilo previše za ovaj napaćeni narod.

DU
Deleted user
18:19 10.09.2015.

Sto se cudite? Cijena karata je ogromna. Da bi odveo svoja dva klinca moram platiti karte cca 600 kn?! Jesu oni normalni. Za tu lovu zivim i hranim obitelj 10 dana. Fakat volim kosarku, repku do neba, ali nemam tolko love! Bem ti zivot...

DU
Deleted user
19:20 10.09.2015.

Prva petorka Hrvatske: Prle ,Paja, Tihi, Mile i Zriki! Otpisani!