Ostaje u Španjolskoj?

Espanyol zainteresiran je za dovođenje hrvatskog napadača

Foto: Reuters/Pixsell
Nikola Kalinić
Foto: Reuters/Pixsell
Nikola Kalinić
Foto: Pixsell/Reuters
Nikola Kalinić
Foto: Pixsell/Reuters
Nikola Kalinić
19.08.2019.
u 22:34
Kalinić u nedjelju nije konkurirao za nastup u utakmici 1. kola španjolskog prvenstva u kojoj je Atletico s 1-0 pobijedio susjeda iz predgrađa Getafe
Pogledaj originalni članak

Španjolski nogometni prvoligaš Espanyol zainteresiran je za dovođenje hrvatskog napadača Nikolu Kalinića iz madridskog Atletica, izvijestila je u ponedjeljak španjolska radijska postaja COPE.

Espanyol, koji će ovoga tjedna igrati protiv ukrajinske Zarje u posljednjem pretkolu za ulazak u skupine Europske lige, javio se Atleticu pitajući za situaciju oko 31-godišnjeg bivšeg hrvatskog reprezentativca, tvrdi taj medij.

Kalinić u nedjelju nije konkurirao za nastup u utakmici 1. kola španjolskog prvenstva u kojoj je Atletico s 1-0 pobijedio susjeda iz predgrađa Getafe.

- Različite ekipe su zainteresirane za njega no još uvijek nema nikakvog sporazuma - rekao je u ponedjeljak Atleticov glasnogovornik.

- Moguće da je među zainteresiranima klubovima Espanyol - dodao je.

- Kalinić ima više opcija pa ćemo vidjeti - dodala je osoba bliska hrvatskom igraču zamolivši za anonimnost. Postoji mogućnost i da ga Atletico pošalje na posudbu.

Espanyol bi do kraja prijelaznog roka 2. rujna mogao posegnuti za jednim napadačem jer mu je golgeter Borja Iglesias otišao prošli tjedan u Betis.

Espanyolov glasnogovornik Rafa Ramos nije odgovorio jesu li zainteresirani za Kalinića.

Espanyol je u nedjelju izgubio na svom terenu s 0-2 od Seville, a trener David Gallego Rodríguez je nakon utakmice bio upitan o pojačanjima.

- Nitko mi ne treba. Govoriti o tome značilo bi nepoštovati igrače koji su igrali ovu utakmicu. Ne žalim za nikim tko nije ovdje”, izjavio je Gallego.

Radijska postaja COPE smatra da bi Espanyol mogao postići sporazum s Atleticom nakon što su ljetos madridski crveno-bijeli pod povoljnim uvjetima angažirali braniča barcelonskih plavo-bijelih Marija Hermosa. Espanyol ga je pustio da ode za cijenu manju od one iz odštetne klauzule navedene u njegovom ugovoru.

Kalinić se nalazi godinu dana u Atleticu te je registriran za igranje u ovoj sezoni španjolskog prvenstva. Ljetos nije sudjelovao u niti jednoj pripremnoj utakmici no trenira zajedno sa suigračima premda je prošli tjedan dva dana vježbao individualno. Iz kluba su poručili kako traže najbolje rješenje i za njega i za Atlético. Njegova "devetka" otišla je napadaču Alvaru Morati, dok je njemu dodijeljen dres s brojem 21.

Mediji su zadnjih dana vezivali Kalinića za Atalantu, Bolognu, Sampdoriju, Fiorentinu i Monaco.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.