PRESTIŽNA LISTA

Duguju više od milijardu funti, ali svejedno su najbogatiji na svijetu

Duguju više od milijardu funti, ali svejedno su najbogatiji na svijetu
14.04.2021.
u 12:45
Između dva Manchestera smjestio se Liverpool kojemu je vrijednost itekako porasla nakon osvajanja Lige prvaka i Premiershipa te su sada vrijedni 2.98 milijardi funti...
Pogledaj originalni članak

Forbes je objavio listu najskupljih klubova svijeta. Na samom vrhu po prvi puta našla se Barcelona. Klub iz Katalonije ispao je iz Lige prvaka, ali i dalje imaju prilike ove godine pospremiti dva trofeja u svoje vitrine.

To bi itekako mogli (trebali) napraviti s obzirom da su trenutno vodeći u svijetu po vrijednosti kluba, a teški su čak 3,46 milijardi funta, ali i dalje imaju dugovanja veća od milijardu funti. Njihov najveći rival, Real Madrid, skinut je s trona, ali i dalje se procjenjuje na visoku vrijednost od 3,45 milijardi funti.

Među prvih deset čak šest klubova iz Engleske

Nakon Španjolaca, smjestio se još uvijek aktualni europski prvak, Bayern München. Procijenjeni su na vrijednost od 3,07 milijardi funta. Nakon njih dolazi horda engleskih klubova predvođenih ni manje ni više nego Manchester Unitedom (3,06 milijardi funti). Između dva Manchestera smjestio se Liverpool kojemu je vrijednost itekako porasla nakon osvajanja Lige prvaka i Premiershipa te su
sada vrijedni 2,98 milijardi funti, a City je procijenjen na 2,91 milijardi funti. Chelsea koji je sinoć nakon dugo vremena izborio polufinale Lige prvaka procijenjen je na 2,33 milijardi funti, a Arsenal se nalazi na osmom mjestu vrijedan 2,04 milijardi funti.

Na devetom mjestu nalazi se klub koji je sinoć izbacio Bayern iz Lige prvaka. PSG vrijedan je 1,82 milijardi funti, a listu top deset najvrjednijih zatvara još jedan engleski klub Tottenham (1,67 milijardi funti).

Iz top deset ispao je Juventus, Cristiano Ronaldo i društvo vrijede 1,42 milijardi funti, a iza njih smjestila se njemačka Borussia Dortmund s vrijednošću od 1,38 milijardi funti. Daleko iza njih s vrijednostima manjima od milijarde nalaze se trenutno vodeći u La Ligi i Serie A, Atletico Madrid i Inter Milan. Atletico je vrijedan 728 milijuna funti, a Inter 541 milijuna funti. Tko zna, možda nakon osvajanja naslova dođu i u top deset. 

Nakon njih još su dva talijanska i tri engleska kluba; AC Milan na 16. mjestu (407 milijuna funti), Roma na 17. mjestu (399 milijuna funti), a Engleski Everton, West Ham i Leicester smjestili su se na 15., odnosno 18. i 19. mjesto. Na dnu ove liste nalazi se i jedan nizozemski klub, klub koji redovno priprema igrače za Barcinu školu, a to je Ajax procijenjen na 300 milijuna funti. 

Čak šest klubova u prvih deset, odnosno devet klubova u prvih 20 velika je čast, ali i pokazatelj kakva je liga engleski Premiership

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar babinjak1984
babinjak1984
21:50 14.04.2021.

Napuhane vrijednosti.