Osječanka Donna Vekić (13)

Donna ima potencijal za prvih 10 na svijetu

Foto: 'Marko Mrkonjic/VLM'
Donna ima potencijal za prvih 10 na svijetu
11.11.2009.
u 08:20
Iznimno darovita 13-godišnja tenisačica iz Osijeka Donna Vekić sljedeće godine ulazi u svijet profesionalnog tenisa, a prema onome što je dosad postigla - za nekoliko godina mogla bi se pridružiti najpoznatijim svjetskim imenima današnjega ženskog tenisa.
Pogledaj originalni članak

Stopama sestara Williams

Njezini su je roditelji, Brankica i Igor, na teniske terene osječkog kluba Olimpija odveli kad je imala šest godina, a s osam njezin već tada evidentan potencijal odlučili su provjeriti na Floridi na teniskoj akademiji Nicka Bollettierija s kojim su radili Agassi, Sampras, Seleš, Pierce, Kurnjikova, sestre Williams, Hingis, Janković, Šarapova, ali i naše Majoli i Lučić.

Godinu kasnije osvojila je turnir koji se u okviru Akademije organizira za djevojčice do 10 godina, a konačnu odluku da svoju kćer usmjere prema profesionalnom tenisu bilo je prvenstvo Hrvatske do 12 godina, koje je suvereno osvojila, iako je ona imala - 10 godina.

Prošlog mjeseca iz tek trećeg pokušaja suvereno je osvojila svoj prvi ITF turnir - Bahrein Junior Championship do 18 godina. Kao najmlađa sudionica i bez izgubljenog seta.

– To je njezin najveći uspjeh i za sada se drži "prolaznog vremena" u razvoju kojeg su imale vrhunske igračice – objasnio je otac Igor.

Na žalost, konkretnu pomoć i podršku nema u svom gradu niti u institucijama hrvatskog tenisa, no zato ima od Bollettierija. Već dvije godine članica je njegove i najveće svjetske sportske agencije IMG. Trenira u Londonu s Davidom Felgateom (trenirao Henmana) i kod Swena Goenwelda iz Adidas Teama (trenirao Ivanović), a u Osijeku kod Davora Grgića.

Trenira sedam sati dnevno

Učenica 7. razreda osječke OŠ D. Cesarić, gdje god da se nalazi, trenira oko sedam sati dnevno, a potom još nekoliko sati uči za ispite.

– Volim napadački tenis kakav igraju Federer i Šarapova – rekla nam je ta visoka djevojčica snažnog servisa i preciznog forhenda. Osim u tenisu, najviše uživa u igri s terijerom Hikom. Naravno, kad je u Osijeku!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.