Nema Happy Slama

Đokovićevo protjerivanje moglo bi direktoru turnira donijeti noćnu moru, a evo i zašto

Foto: POOL/REUTERS
Đokovićevo protjerivanje moglo bi direktoru turnira donijeti noćnu moru, a evo i zašto
14.01.2022.
u 09:06
Ako do (konačne) odluke o Đokovićevoj deportaciji dođe prije nego što (u ponedjeljak) počne turnir, Novakovo mjesto prvog nositelja pripalo bi Andreju Rubljovu (sada petom nositelju), no stigne li takva odluka nakon što turnir počne, mjesto prvog nositelja zauzet će sretni gubitnik
Pogledaj originalni članak

Australski ministar useljeništva Alex Hawke poništio je ulaznu vizu Novaku Đokoviću, ali tu još nije kraj sapunici oko nastojanja prvog tenisača svijeta da brani naslov na Australian Openu. Novak, naime, ima pravo žalbe i na tu odluku (ako sud dopusti žalbu), što će on i učiniti. Njegovi branitelji već su, na neki način, bili spremni na ovu situaciju i iskoristit će sva sredstva da pomognu svom klijentu.

Sve to moglo bi dodatno oduljiti ovu otužnu priču zbog koje Australian Open više neće biti "Happy Slam", kako su mu tenisači tepali jer se igrao u opuštenom ozračju australskog ljeta (dok je u Europi i SAD-u carovala zima).

Znamo da je u četvrtak već napravljen i ždrijeb prvog Grand Slam turnira s Novakom Đokovićem kao prvim nositeljem. Njegov suparnik u prvom kolu trebao bi biti njegov sunarodnjak Miomir Kecmanović, a u njegovu dijelu ždrijeba je i šesti nositelj Rafael Nadal. I sad imamo nekoliko mogućih scenarija...

Ako do (konačne) odluke o Đokovićevoj deportaciji dođe prije nego što (u ponedjeljak) počne turnir, Novakovo mjesto prvog nositelja pripalo bi Andreju Rubljovu (sada petom nositelju), no stigne li takva odluka nakon što turnir počne, mjesto prvog nositelja zauzet će sretni gubitnik, što je noćna mora direktora svakog teniskog turnira. 

A Novak bi problema mogao imati i u Srbiji. Premijerka Ana Brnabić za BBC je rekla sljedeće:

– Ako je Đoković prekršio pravila o izolaciji, postoje institucije koje bi to trebale istražiti i sankcionirati.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar Majda
Majda
09:47 14.01.2022.

Važno je pitanje koje još nije dobro obrađeno,što je rekla Đjokovićeva majka?

DU
Deleted user
10:48 14.01.2022.

brnabicka je sve rekla, ako je netko đokici pomogao krivitvorenjem pcr - padat ce glave. da je sutio na twitteru i da nije provocirao, ovo bi sve ostalo zataskano.

MC
MCA
03:04 15.01.2022.

treba odkazati turnir I premjestiti ga u srbiju