Dao podršku

Đoković im stao na žulj, Novakov otac: 'Tvoj srpski narod je ponosan na tebe'

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Srđan Đoković
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Srđan Đoković
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Srđan Đoković
08.03.2020.
u 17:36
Srbi već danima prosvjeduju zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Njegova podrška našla se na meti kritičara. U Novakovu obranu stao je njegov otac Srđan Đoković
Pogledaj originalni članak

Srpski tenisač Novak Đoković nedavno je putem društvenih mreža uz fotografiju napisao 'Pozdrav i podrška za bratski narod u Crnoj Gori'.

Naime, Srbi već danima prosvjeduju zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Njegova podrška našla se na meti kritičara. U Novakovu obranu stao je njegov otac Srđan Đoković.

- Novak, tvoji baka i djed su ponosni na tebe. Oni su bili ponosni na svoja plemena, na svoju Crnu Goru, na svoj srpski narod. Novak, tvoja majka i otac su ponosni na tebe. Na tvoj rad, na tvoje ponašanje, na tvoj odnos prema svakom čovjeku na svijetu bez obzira kojem narodu pripada. Novak, tvoja braća su ponosna na tebe. Novak, tvoj srpski narod je ponosan na tebe - poručio je Srđan Đoković za Telegraf.

Novakov otac objasnio je postupak svog sina.

- Pravo svakog čovjeka na cijelom svijetu je da se izjašnjava kako želi, kojem narodu pripada i to je pravo koje nitko nikome ne može oduzeti - kaže Srđan Đoković i dodaje:

- I onima koji se izjašnjavaju kao Crnogorci nitko to ne osporava niti im može oduzeti. Ali ni nama Srbima, nitko ne može oduzeti identitet, slobodu izjašnjavanja, korijenje, crkvu. Bez toga niti jedan narod ne postoji nigdje i nikada.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

MA
marijanka
10:14 09.03.2020.

Da otac je srpskog roda ali je majka Hrvatskog naroda.Đole ti si velik covjek

GA
garincha
10:31 09.03.2020.

A velik Mate Parlov bi rekao-Kako ja mogu biti nacionalista?!Ja sam svjetski sampion!!

MA
Marinko2
19:44 08.03.2020.

Brate Đoković, tvoja Hrvatska braća su ponosna na tebe također .