NIKAKO DOĆEKATI

Dinamov junak progovorio o Prosinečkom i velikoj nepravdi: Ja to želim

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Izet Hajrović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Izet Hajrović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Izet Hajrović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Izet Hajrović
12.01.2019.
u 14:03
Mediji u BiH stalno se pitaju zašto Robert Prosinečki ne zove Izeta Hajrovića...
Pogledaj originalni članak

Po prvim treninzima u Turskoj vidi se da je Izet Hajrović zdrav, spreman i pun želje. Radi sjajno baš kao i svi plavi.

- Dobro sam se odmorio i baš mi je drago što smo počeli raditi u novoj godini - kaže Hajrović.

Odmarao se na Maldivima, koliko smo vidjeli po fotografijama na Instagramu.

- Bili smo supruga i ja tamo, prvi put, i bilo je fantastično. Još bolje sve izgleda uživo. Kad smo stigli tamo, nismo mogli vjerovati da je tako lijepo. Bili smo osam dana, svaki dan uživali smo maksimalno, kupali se, čak je i more toplije nego što sam mislio.

Je li bilo teško vratiti se u hladni Zagreb, pa sad doći u kišnu Tursku?

U Werderu krenuo odlično

- Ma nije, možda nam je prvi dan kad smo se vratili bilo malo neobično jer je tamo bilo toplo i lijepo, čak smo mislili i produljiti boravak na Maldivima, ali vratili smo se. Ako Bog da, otići ćemo opet tamo. To je nešto najljepše od svega gdje sam dosad bio.

Lijepo je i ovdje u Beleku, pa i u Turskoj ste na određeni način kod kuće, igrali ste u Galatasarayu.

- Pa da, nisam bio dugo, pola godine, ali sam doživio dosta lijepih stvari. I ovdje u Antalyi bio sam s nekoliko klubova, a bio sam i privatno ovdje na odmoru.

Jeste li naučili nešto turski?

- Ne baš puno, a i ono što sam naučio u međuvremenu sam zaboravio, nažalost. To je jedini jezik koji nisam baš dobro naučio.

Koliko jezika govorite?

- Taj naš švicarski njemački, francuski, engleski i donekle španjolski. Da, i naš jezik. Jezici su mi i u školi dobro išli, bili su mi to najbolji predmeti, volio sam ih i to mi je ostalo.

Kako to da ste nakon svih tih velikih klubova u kojima ste bili odlučili doći u Dinamo?

- Moja je karijera dobro počela, s 18 sam u Zürichu postao profesionalac. Tamo sam postao standardan i nakon jedne dobre sezone otišao sam u Istanbul, željeli su me, želio me trener Mancini. Tamo je bio problem ograničen broj stranaca koji smiju igrati, a imali smo puno stranaca, pa je bilo teško izboriti se u takvoj konkurenciji. No, imao sam dovoljno utakmica. Poslije SP-a 2014. otišao sam u Werder i super mi je krenulo, stalno sam igrao. No, onda su se neke stvari promijenile, došao je novi trener, nije više išlo kako treba, nisam puno igrao i otišao sam na posudbu u španjolski Eibar, ali ni tamo nisam igrao koliko sam želio i vratio sam se u Werder. I počeo sam igrati, ali mi se, nažalost, dogodila ozljeda križnih ligamenata, osam mjeseci bio sam izvan terena. Tada mi je ostalo još godinu dana ugovora s Werderom, no u međuvremenu se opet promijenio trener, imao je drukčiju folozofiju, ja nisam bio baš u tom sustavu i rekao sam u siječnju da moram ići. Nema smisla ostati još pola godine i ne igrati, nepotrebno riskirati.

I onda se javio Dinamo?

- Dosta sam dugo čekao dok se nisu pojavile neke ponude, sve do kraja siječnja. Bilo je zainteresiranih, ali nije to bilo ništa konkretno, ali četiri-pet zadnjih dana siječnja stigle su mi konkretne ponude. A kad se Dinamo našao među ponuđačima, nisam morao dugo razmišljati, brzo sam rekao menadžeru da zaboravi sve ostale ponude, da želim u Dinamo.

I jeste li pogodili s izborom?

- Ako danas pogledamo tu moju godinu u Dinamu, meni je bila fantastična, ta godina bila mi je možda i najbolja u karijeri.

Koliko još imate ugovor?

- Još godinu dana, do prosinca.

A onda, je li vaša ideja ostanak ili razmišljate o nekoj novoj destinaciji?

- Meni se ovdje jako sviđa, vrlo sam zadovoljan, sretna je i supruga. Trenutačno ne želim ići iz Dinama, iako se u nogometu nikad ne zna, svima je jasno da se to brzo može promijeniti, jako brzo, ali što se mene tiče, volio bih u Dinamu ostati jer i u klubu i u gradu Zagrebu uživamo i supruga i ja.

Dinamo ja postigao povijesni uspjeh u Europi, jeste li mogli zamisliti da ćete postati dio povijesti, da ćete biti tako uspješni?

- Na početku ove sezone otišlo je dosta igrača, puno je novih došlo i bilo je jako teško procijeniti kako ćemo igrati. Ali uvijek sam vjerovao u momčad. I kad su došli ti novi igrači odmah sam vidio da ima kvalitete, i to ne samo na terenu nego da su to igrači s ljudskim kvalitetama, s karakterom. Imamo pozitivnu energiju u momčadi, svaki igrač ima neku svoju individualnu kvalitetu koju ugrađuje u momčad. I to su svi vidjeli, ova polusezona bila je odlična.

I što dalje?

- E, sad je najvažnije da se ne opustimo. Ovi stariji koji su sad u momčadi čim vide da se netko malo opusti, da bi nešto “laganini”, odmah ga natjeraju, dižu ga da nastavi raditi jer se tako mora sve do kraja sezone, a onda ćemo se odmarati pa možemo i “laganini”. Sad je sve počelo, treba i u tom drugom dijelu sezone gurati kao dosad ako želimo nastaviti raditi dobre stvari kao i dosad.

Želim igrati za BiH

Sad je s vama još dosta mladih igrača, kako vam izgledaju ti klinci koje je za ove pripreme trener Bjelica priključio prvoj momčadi?

- Super su, jako mi se sviđaju, na različitim su pozicijama u momčadi i odlično igraju. Vidi se da je ta Dinamova škola jedna od najboljih na svijetu.

Vi i reprezentacija Bosne i Hercegovine nikako da se spojite, i mediji u BiH stalno se pitaju zašto vas Robert Prosinečki ne zove?

- Ha-ha, prošle se godine nije dogodilo to kako sam želio, ali nema ljutnje zbog toga što nisam pozvan. Želim biti u reprezentaciji, ali tako je kako je, svaki igrač želi u reprezentaciju. No ako i ostane ovako, neću s time imati problema. Na kraju, uvijek izbornik odlučuje tko će biti na popisu.

Ovdje u Turskoj igrat ćete protiv Dynama iz Dresdena, za njega igra Duljević koji vam je konkurent. Možda da ga malo “poderete” pa si otvorite mjesto?

- Ha-ha, ma ne. Mi ćemo popričati o tome kako ide njemu, kako ide meni, ništa posebno. Naš izbornik Robert Posinečki točno zna kako se radi taj posao, kao igrač bio je jedan od najboljih na svijetu. Ne mogu ja njemu reći kako raditi, on to zna i nije moje da mu se miješam u posao. Ja mogu samo reći da sam spreman, ako me pozove, tu sam i to je to – zaključio je dobro raspoloženi Hajrović.

>> Pogledajte odlazak dinamovaca u Tursku

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

Avatar babas
babas
14:37 12.01.2019.

Pa Hajro svakako ima kvalitete vrhunskog napadača,brz,ima dribling i opak šut. Skroman je i nije nametljiv,momčadski karakteran tip igrača,mislim da će ga Prosinečki pozvati,prije ili kasnije,samo nek ga zdravlje čuva i nastavi u Dinamu kako je krenuo.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
07:54 13.01.2019.

Odličan igrač i želim mu puno sreće

KA
kajinx
16:22 12.01.2019.

Sve naša raja!