KARLO LEDINSKI

Dinamo igra na najružnijem stadionu u Ligi prvaka koji sramoti cijelu Hrvatsku

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Maksimir
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Maksimir
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Milan Bandić
02.09.2019.
u 07:00
Bandić je neki dan ponovno, vjerojatno stoti put, obećao da će Dinamo uskoro dobiti novi stadion. Nadamo se da to nije još samo jedna populistička izjava nego stvarna želja da plavi, ali i kockasti, dobiju stadion kakav zaslužuju
Pogledaj originalni članak

Gospodski, bez fige u džepu, trener Hajduka Damir Burić uoči derbija na Poljudu čestitao je Dinamu na ulasku u Ligu prvaka i poručio da ga veseli što im je zagrebački klub preko Uefina fonda solidarnosti priskrbio 3,5 milijuna kuna za omladinski pogon.

A ulaskom Dinama u nogometnu elitu neće profitirati samo hrvatski prvoligaši nego i mnogi drugi, prije svega grad Zagreb kao turistička destinacija. Jer, nemjerljiva će reklama biti kada se u svakom od šest kola ovogodišnje Lige prvaka diljem svijeta u medijima bude spominjalo ime Dinama iz Zagreba. Zaradit će puno i proizvođači piva, ne samo ispred stadiona nego i u okolnim kafićima koji su dupkom puni u danima takvih velikih utakmica. Naravno, jako će puno profitirati i Dinamo.

Ne samo zbog 25 milijuna eura koje je dobio ulaskom u Ligu prvaka nego i zbog činjenice da će dodatno ojačati svoj brend ulaskom u 32 najbolja kluba Europe, u društvo s velikanima poput Manchester Cityja, Liverpoola, Reala, Barcelone, Juventusa... Igračima maksimirskog kluba dodatno će porasti cijena, a zaradit će i po nekoliko milijuna kuna od svake utakmice, od ulaznica i reklama.

Pogotovo će zaraditi na utakmici protiv Manchester Cityja, kada će grad biti prepun engleskih navijača koji troše kao da sutra ne postoji. Jedino se nadamo da engleski, talijanski i ukrajinski mediji pri dolasku u Maksimir neće previše pisati o najružnijem stadionu Lige prvaka, na kojem zaštitne mreže štite navijače od pada dijelova raspadajućih tribina.

A možda bi bilo i dobro da pišu što više pa da netko u Zagrebu shvati da je sramota što najbolji hrvatski klub mora igrati na stadionu koji sramoti cijelu Hrvatsku. Bandić je neki dan ponovno, vjerojatno stoti put, obećao da će Dinamo uskoro dobiti novi stadion. Nadamo se da to nije još samo jedna populistička izjava nego stvarna želja da plavi, ali i kockasti, dobiju stadion kakav zaslužuju. Jer, jedni su u europskoj klupskoj eliti, a drugi doprvaci svijeta. 

>>> Pogledajte što je Nenad Bjelica rekao o ždrijebu LP-a

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 48

Avatar petrolio
petrolio
08:00 02.09.2019.

ne počne li gradnja novog stadiona prije novih lokalnih izbora za 2 godine, bandića treba srušiti na izborima!!!

PR
prajdali100
07:42 02.09.2019.

MI kao DRŽAVA nismo u stanju kupiti eskadrilu borbenih aviona i napraviti moderan nogometni stadion !Pa dobro kakvi ljudi nad vode, za što su oni sposobni,što oni uopće rade !!!?????

ZO
zoom
07:58 02.09.2019.

stadion je vlasništvo grada i neka ga grad ili izgradi tamo novi stadion ili neka sve dade na 50 godina dinamu u koncesiju pa će dinamo to sam napraviti....ali ovo je veeeelika bandićeva sramota, svake godine raspolaže s 10 milijardi kuna(!!!), a nije u stanju napraviti stadion od 400 milijuna kuna s plaćanjem na 10 godina što je za zagreb pišljivih 40 milijuna godišnje spram proračuna od 10 milijardi !!!!!!!