izvijestio HNS

Dinamo i Hajduk morali potpisati ugovor o ponašanju navijača na nadolazećem derbiju

Foto: Drago Sopta/HNS
Dinamo i Hajduk morali potpisati ugovor o ponašanju navijača na nadolazećem derbiju
29.06.2022.
u 22:05
Iz HNS-a su objavili priopćenje u kojemu ispravljaju netočne navode u medijima i prenose trenutnu situaciju i dogovore oko organizacije susreta. Pripreme HNS-a za derbi: Potpisan ugovor Dinama i Hajduka o ponašanju navijača
Pogledaj originalni članak

Tek što su se slegli dojmovi završene sezone, bliži nam se početak nove HNL sezone. Dinamo i Hajduk će na Maksimiru odmjeriti snage u SuperSport Superkupu. 

Superkup je nogometna utakmica u kojoj se sastaju pobjednik nacionalnog prvenstva i pobjednik Hrvatskog kupa protekle sezone. Prvi put se igrao 1992. godine, a rekorder po broju naslova je Dinamo sa šest osvojenih trofeja. U stopu ga prati Hajduk s pet naslova prvaka, a jedini klub osim njih koji je slavio u ovoj utakmici bila je Rijeka prije osam godina.

Kako je posljednja utakmica prvenstva, odigrana prije nešto više od mjesec dana, između Dinama i Hajduka izazvala brojne incidente, iz Hrvatskog nogometnog saveza su se pobrinuli suzbiti bilo kakve nerede navijača na nadolazećoj utakmici 9. srpnja u Maksimiru.

Iz HNS-a su objavili priopćenje u kojemu ispravljaju netočne navode u medijima i prenose trenutnu situaciju i dogovore oko organizacije susreta.

- Podsjećamo da je petnaest dana prije početka utakmice, 24. lipnja 2022., u Ravnateljstvu policije održan sastanak na kojem su, uz predstavnike Ravnateljstva policije, sudjelovale osobe nadležne za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza i klubova sudionika. Na navedenom sastanku je dogovoren broj ulaznica za gostujuće navijače i postignut dogovor da će se odnos između klubova po pitanju ulaznica i pravila ponašanja na stadionu regulirati ugovorom koji će biti potpisan najkasnije 10 dana prije početka utakmice.

- Navedeno se i dogodilo te je danas, 29. lipnja 2022., deset dana prije početka utakmice, sklopljen ugovor između GNK Dinamo i HNK Hajduk, a o čemu su obaviješteni HNS i Ravnateljstvo policije, s napomenom da će HNK Hajduk započeti s personaliziranom prodajom ulaznica, koja će završiti najkasnije dva dana prije početka utakmice - stoji u priopćenju. 

Naglasili su kako je najvažnija sigurnost svih navijača.

- O svim daljnjim aktivnostima koje se planiraju provesti traje komunikacija između svih sudionika uključenih u pripremu i provedbu navedene utakmice, pri čemu će se posebice voditi računa o pravovremenom dolasku, potom boravku i odlasku svih navijača, a posebno gostujućih i to u odnosu sigurnosnog definiranja svih detalja plana putovanja (rute kretanja, osvježenja, prihvata, boravka i odlaska) - poručuju iz HNS-a.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.