NEOBIČNA SITUACIJA

Dinamo bez Kastratija na Sheriff, Moldavci mu ne daju vizu jer ne priznaju Kosovo

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Dinamo bez Kastratija na Sheriff, Moldavci mu ne daju vizu jer ne priznaju Kosovo
13.08.2021.
u 10:39
22-godišnji Kastrati za reprezentaciju Kosova nastupa od 2018. godine, a do sada je odigrao 14 utakmica i zabio jedan gol.
Pogledaj originalni članak

Dinamo u utorak gostuje u Moldaviji kod Sheriffa u prvoj utakmici posljednjeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka. Po svemu sudeći, plavi neće moći računati na Lirima Kastratija koji nije dobio vizu.

Razlog je političke prirode. Naime, Kastrati je državljanin Kosova, a Moldavija ne priznaje Kosovo kao državu.

22-godišnji Kastrati za reprezentaciju Kosova nastupa od 2018. godine, a do sada je odigrao 14 utakmica i zabio jedan gol.

Kosovo je 2008. proglasilo neovisnost od Srbije, a danas je više od 100 država priznalo tu neovisnost među kojima i Hrvatska. Od država iz Europske unije Kosovo ne priznaju Španjolska, Grčka, Slovačka, Rumunjska i Cipar.

>> Pogledajte veliki razgovor s Goranom Ivaniševićem

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar GeniKameni
GeniKameni
12:03 13.08.2021.

Dinamo mora uloziti zalbu kod UEFA-e jer ovo je klasican primjer mijesanja politike u sport! Kosovo je clanica UEFA-e i FIFA-e, nastupaju u svim njihovim reprezentativnim natjecanjima, pa zasto onda njihovi igraci ne bi mogli nastupati i njihovim klupskim natjecanjima? U Dinamu moraju reagirati na ovo, i ako Moldavci de facto ne dopustaju Kastratiju da igra u Moldaviji, Sheriff treba izbaciti iz daljnjeg natjecanja. Sto bi bilo da na primjer Dinamo ima 4-5 igraca sa Kosova?!

DG
De_Gras
13:30 13.08.2021.

Da politika "nije u sportu" vidjelo se na Olimpijskim igrama u Tokiju i na prethodnim, gdje američki sportaši ne idu na doping test i to se ne odnosi na njih a gdje Rusija ne smije imat zastavu svoje zemlje na prsima i gdje se ne pjeva njihova himna ! Znači, danas otvorimo hladnjak, kad ono...politika.

SO
Sir Oliver
13:28 13.08.2021.

Moldavce treba prijaviti Eufi i Fifi!