nepredvidiv kup

Didulica spašavao AZ Alkmaar od sramote

Foto: Marko Lukunić
Didulica spašavao AZ Alkmaar od sramote
29.10.2009.
u 10:17
Da su nogometna Kup natjecanja uvijek odlična podloga za moguća iznenađenja, nije potvrdio samo Real Madrid u utorak, već i AZ Alkmaar dan kasnije.
Pogledaj originalni članak

U trećem kolu nizozemskog Kupa aktualni prvak Eredivisije AZ Alkmaar (ujedno i nizozemski predstavnik u Ligi prvaka) je opasno živio protiv trećeligaša Spakenburga.

AZ je igrao na svom stadionu, pred 8500 gledatelja, ali je morao tražiti prolaz dalje tek u produžecima. Regularnih 90 minuta završilo je bez pobjednika (2:2), nakon čega je AZ ipak potpuno slomio goste u produžetku i na kraju pobijedio s uvjerljivih 5:2.

Spakenburg je vodio već od šeste minute ogleda (strijelac Houwing), a nizozemski prvak uspio je preokrenuti tek u nastavku (pogocima Wernblooma i Schaarsa). Prije i nakon toga je hrvatski vratar Joey Didulica u nekoliko navrata spašavao AZ Alkmaar od novih pogodaka, ali ipak nije spriječio izjednačenje u posljednjoj minuti ogleda.

- Sva sreća što su nogometaši Spakenburga ostali potpuno bez zraka u produžecima. U protivnom, nemam pojma kuda bi nas ova utakmica odvela - rekao je nakon ogleda domaći trener, a nekada proslavljeni nizozemski nogometaš Ronald Koeman.

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.