Bralićev apel

Dečki ne žele na Peruću, a Jarun je jako zapušten

04.06.2018.
u 15:53
Mijenjali su satnicu jer je najavljeno nevrijeme. Nama to nije smetalo – rekao je Martin
Pogledaj originalni članak

Braća Sinković, Martin i Valent, osvojili su bez većih teškoća prvo mjesto na Svjetskom kupu u Beogradu, u dvojcu bez kormilara. Nije im zasmetala ni promjena satnice. Naime, trebali su početi veslati u finalu u 10.48, a start je bio pomaknut na 9.12 sati.

– Mijenjali su satnicu jer je najavljeno nevrijeme. Nama to nije smetalo. Odgovara nam što raniji termin jer u Zagrebu treniramo od sedam ujutro. Najvažnije je da utrka što prije završi, tako da smo ostali dio dana mirni – rekao je Martin.

Što bi se dogodilo da veslački finali počnu, primjerice, u 18 sati?

Možemo još bolje od ovoga

– Prilagodili bismo se, ali nam ne bi bilo drago. Mislim da bismo popodne bili čak i brži nego ujutro. Opet, ne bih htio da su finali tako kasno jer bih onda morao čekati cijeli dan, a ne volim čekanje – istaknuo je Martin.

Ovo vam je prvi nastup i prva pobjeda u dvojcu bez kormilara?

– Možemo mi još bolje od ovoga. Zapravo, morat ćemo još bolje želimo li ostvariti najviše ciljeve. Mislim na svjetsko zlato. Na treningu nam je, iskreno, išlo mnogo bolje. Ali znali smo da će na utrkama u Beogradu biti nešto slabije. Trebat će nam malo vremena da se uskladimo i na natjecanjima, a ne samo na treninzima. Zato smo i izabrali malo više utrka ove sezone nego inače.

Valent je zlatnu medalju predao u sigurne ruke, supruzi Antoneli, a zanimljivo je da su se oženili prošle godine na isti dan kad su slavili u Beogradu.

– Za finale smo dogovorili drukčiju taktiku u odnosu na polufinale. Dogovor je bio da malo jače idemo u prvom dijelu staze. Nije to još savršeno, znamo da će doći još neke brže posade pa se i mi moramo ubrzati – rekao je Valent.

Čini se da prave suparnike u Beogradu niste imali?

– Pa svi su mislili da će Rumunji biti opasni jer su u polufinalu imali brže vrijeme. No mi u polufinalu nismo išli punom snagom. Uostalom, Rumunji su na kraju bili četvrti, a najopasniji su se pokazali Česi koji su veslali s nama u polufinalu. Kontrolirali smo cijelu utrku tako da nije bilo problema – istaknuo je Martin.

Jesu li svi najbolji bili ovdje?

– Nisu. Nedostajali su Srbi koji su ozlijeđeni, Talijani i Novozelanđani. Šteta, bila bi dobra utrka da su svi bili ovdje – naglasio je Martin.

Dobro poznata staza

Stazu na Adi Ciganliji dobro poznajete?

– Da, tu smo već treći put. Bilo je ugodno veslati jer smo imali mnogo navijača. Došlo je dosta ljudi iz Hrvatske, s tribina su nas bodrile i supruge, a i domaći su navijali za nas – govori Martin.

Vrijeme je bilo vruće?

– Pa i nije. Možda tek u petak. U subotu je bilo oblačno, a jučer je bilo ugodno jer je utrka bila ranije – istaknuo je Martin.

Za tri tjedna slijedi nastup na Svjetskom kupu u Linzu, pa zatim nastup na Henley regati, pa Luzern i za kraj Europsko prvenstvo u Luzernu i Svjetsko prvenstvo u Plovdivu.

– Prošle sezone imali smo samo dvije utrke, a ove sezone pet. Treba nam iskustva i zato idemo maksimalno ove sezone. Zanimljivo je da sam u Linzu nastupio prvi put na Svjetskom kupu 2007. godine i bio sam dvadeseti. Nadam se da ću 11 godina poslije biti malo bolje plasiran – našalio se Valent.

Nikolu Bralića, njihova trenera, i dalje muče uvjeti na Jarunu...

– Moramo malo pojačati treninge. Ali ne znam gdje. Jarun se pretvara u baru. Lokvanji su posvuda. Dečki ne žele trenirati izvan Zagreba, no ako se to ne riješi, morat ćemo na Peruću. Tražio sam direktora SV Jarun da se strojem očiste lokvanji, ali ništa od toga, oni imaju nekakav stroj, ali nisu uspjeli nabaviti propeler za njega. Navodno taj stroj pušta ulje i naftu – rekao je Bralić. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

KR
kruti218
17:16 04.06.2018.

peruĆa????

PR
propalismoFranjoskroz
19:39 04.06.2018.

Kaj, Bandić ne može pojesti lokvanje???

DH
dalibor.hren
17:36 04.06.2018.

Pomoći može jedino Fontana Joe!