GOSTOVAO KOD ŠTIMCA

Dario Šimić: Pobijedili smo Argentinu, ali nismo još ništa napravili

Foto: Večernji.hr
Šimić i Štimac
22.06.2018.
u 14:00
- Protiv Islanda trebamo ponoviti vrhunsku utakmicu, s nekim rošadama u momčadi, i izbjeći Francusku u osmini finala. Danska ili Australija? Favoriti smo protiv obje momčadi, šanse su 70:30 - rekao je Šimić.
Pogledaj originalni članak

Igor Štimac u šestoj epizodi Večernjeg pressinga ugostio je Darija Šimića. U studiju Večernjeg lista razgovaralo se uspjesima reprezentacije, HNS-u, obitelji, vjeri...

- Utakmicu s Argentinom moramo sada ostaviti po strani jer još ništa nismo napravili. Prošli smo skupinu, ali se ne trebamo time zadovoljiti jer ova reprezentacija ima najveći domet. Razlika u mentalitetu između naše i ove generacije jest to što smo se svi zadovoljavali da prođemo skupinu. I tu smo bili u defenzivi i grču, a tako prvaci ne razmišljaju. Protiv Islanda trebamo ponoviti vrhunsku utakmicu, s nekim rošadama u momčadi, i izbjeći Francusku u osmini finala. Danska ili Australija? Favoriti smo protiv obje momčadi, šanse su 70:30 - rekao je Šimić.

Hoće li nam nedostajati Nikola Kalinić?

- Sigurno da hoće. Teško mi je iz ove situacije govoriti jer je Kalinić uvijek bio korektan dečko. Dogodila se ova situacija u kojoj će igrač najviše ispaštati. Treba mu dati priliku da kaže što se dogodilo.

Šimić se borio za predsjednika HNS-a.

- Ni s kim nisam htio trgovati. Promjene su potrebne jer je 90 posto ljudi protiv ovakvog vođenja HNS-a. 

Bi li bilo moralno da oni koji imaju nepravomoćne presude napuste funkcije?

- To bi bilo etično.

>> Pogledajte Večernji pressing s Alenom Bokšićem

Odnos Dinama i Lokomotive?

- To je strašna stvar koja se mora riješiti. Blizu sam Lokomotive jer mi dvoje djece igra tamo, ali... Imamo i problem s ligom 10 i sudačkom organizacijom. 

Što zamjera predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru?

- Nije uspio vratiti povjerenje, nije se spustio u rudnik, nema ga, nismo ga čuli ni vidjeli... HNS živi samo za sebe, malo toga ulaže u razvoj hrvatskog nogometa. I nije istina da je savez uložio u terene, nego je to napravila Uefa. HNS je uložio 20 milijuna kuna u promidžbu hrvatskog nogometa, a ja nisam vidio kamo je taj novac otišao.

O čemu su još razgovarali pogledajte u videu.

>> Pogledajte Večernji pressing s Robertom Prosinečkim

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 47

IB
ibiza
14:21 22.06.2018.

ako za tebe nije nusta pobijediti dve utakmice i kvalicifirat se u 16 najboljih onda neznam imasli sta u toj tin..ri

BA
bakulušić
14:49 22.06.2018.

Dario Šimić nije sposoban priznati uspjeh hrvatske reprezentacije. A uspjeh je sama činjenica da se nalazimo među najboljima i da su hrvatski igrači sinoć pokazali da im je tamo i mjesto. Oduševili su i nas i sve one koji prate nogomet. Dario šimić nije spreman priznati uspjeh jer u tome ne sudjeluje.

KR
kruti221
14:06 22.06.2018.

kmeeeee kmeeeee