HRVATSKI IZBORNIK

Dalić slaže novu Hrvatsku, otkrio koga će zvati u reprezentaciju: 'Zaista bih ga volio vidjeti'

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Hrvatska ugostila Francusku u Ligi nacija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Hrvatska ugostila Francusku u Ligi nacija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Hrvatska ugostila Francusku u Ligi nacija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Hrvatska ugostila Francusku u Ligi nacija
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Hrvatska - Francuska
15.10.2020.
u 22:32
- Jedna nova Hrvatska se pokazuje kao ozbiljna reprezentacija koja može igrati sa svakim, s najboljim momčadima na svijetu, tako da sam jako veliki optimista i očekuje i dalje dobru hrvatsku reprezentaciju - rekao je Dalić
Pogledaj originalni članak

Izbornik Zlatko Dalić osvrnuo se na mini ciklus hrvatske reprezentacije u kojem su vatreni svladali Švicarsku i Švedsku, a izgubili od Francuske.

- Tek nakon tri utakmice u studenom ćemo razgovarati gdje smo i što samo, imat ćemo čistu sliku. Ja sam zadovoljan, ja sam optimist. Jedna nova Hrvatska se pokazuje kao ozbiljna reprezentacija koja može igrati sa svakim, s najboljim momčadima na svijetu, tako da sam jako veliki optimista i očekuje i dalje dobru hrvatsku reprezentaciju - rekao je Dalić za Novu TV.

Osvrnuo se na drugi gol koji smo primili od Francuske.

- Sigurno vrhunski potez Pogbe, duga lopta koja nakon jednog dodira dolazi do Mbappea i oni zabijaju gol. Da smo bili bolje postavljeni, da nismo bili dekoncentrirani i da smo pročitali situaciji mi smo taj gol mogli spriječiti. Moram naglasiti da smo mi isti takav gol dali Šveđanima. Kada mi zabijemo takav gol onda mediji pišu o greški Šveđana, a kada ga Francuzi zabiju onda je to genijalnost.

Otkrio je da će u reprezentaciju pozvati Marina Pongračića umjesto Dejana Lovrena koji ne može igrati zbog žutih kartona.

- Ja bih njega zaista volio vidjeti. Počeo je ponovno trenirati u Wolfsburgu i siguran sam da bi bio pojačanje za reprezentaciju. On će sigurno doći na taj test ako bude zdrav i spreman. Lovrena nemamo, ali imamo Vidu, Ćaletu-Cara i Uremovića, ali zaista bih volio vidjeti Pongračića.

Kako sačuvati Modrića da u formi dočeka Europsko prvenstvo?

- Dobra je stvar da ga nismo koristili u rujnu. I mi i Real Madrid smo zbog te odluke dobili spremnog igrača u odličnoj formi. Luka s obzirom na godine mora paziti na kvalitetne pripreme. On se ne može dozirati jer želi igrati svaku utakmicu, želi se dokazivati i želi biti najbolji. On nam treba, ali svakako ćemo pokušati da se ne optereti maksimalno. Pokušat ćemo to ostvariti u dogovoru s njim i s Realom.

U studenom nas čeka prijateljska utakmica s Turskom pa susreti sa Švedskom i Portugalom u Ligi nacija.

- U prvoj utakmici protiv Turske ćemo još nešto probati novo, a nakon toga nemamo više pravo na eksperimente i testove. Mi u studenom moramo imati jasnu sliku tko, što i kako. Napravit ćemo još malo eksperimenata, da vidimo na koga možemo računati i nakon toga je gotovo. Počinju kvalifikacije za Svjetskog prvenstvo, a vi znate da se želimo plasirati u Katar - zaključio je Dalić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

SS
sokac sa drave
15:54 16.10.2020.

Sa igracima kojima smrdi duel igra bespostedna i stalno pomaganje obrani nemozes pobjedjivati.Mi ih imamo previse Vlasic,Brekalo,Pasalic su ti koji nemogu zajedno igrati jer Modric nemoze trcati za svu trojicu.Uvjek moze biti na terenu samo jedan od njih jer ekipa nemoze trojicu slepati.Onda mladi Car sa osam kilograma viska i spor visok ali sve duele sa glavom gubi.Brekalo se boji duela nikada nikome ne oduzme loptu i zato je stalno rezerva u njemackoj,cak je i u drugoj ligi u stutgartu bio rezerva.Trener treba igrace atletske brze kao Rebic koji nose,razbijaju i zabijaju.amen.

Učitelj
14:00 16.10.2020.

Hamdija vidi sve, ali ko i belica ne vidi Lovora. Smeće livanjsko.

MA
Marsijanac
22:48 15.10.2020.

"Lovrena nemamo, ali imamo Vidu, Ćaletu-Cara i Uremovića, ali zaista bih volio vidjeti Pongračića." Mislim da je Gvardiol bolji od svih njih... Vida je kumovao kod oba francuska pogodka.