IZBORNIK ŽELI POZITIVU

Dalić objasnio popis i zašto nije vodio Mišića: Uvijek će biti nesretnih, ali nije bilo dilema

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Izbornik Zlatko Dalić održao konferenciju za medije
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Izbornik Zlatko Dalić održao konferenciju za medije
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Hrvatski izbornik Zlatko Dalić održao konferenciju za medije nakon pobjede nad Danskom
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Hrvatski izbornik Zlatko Dalić održao konferenciju za medije nakon pobjede nad Danskom
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Hrvatski izbornik Zlatko Dalić održao konferenciju za medije nakon pobjede nad Danskom
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Konferencija za medije izbornika hrvatske nogometne rerezentacije Zlatka Dalića
09.11.2022.
u 11:56
- Nije bilo puno dilema oko popisa. Uvijek će biti onih koji nisu sretni s izborom.
Pogledaj originalni članak

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić objavio je konačan popis igrača za Svjetsko prvenstvo u Katru. Dalić je popis smanjio za osam imena u odnosu na širi popis. 

Otpali su vratari Dominik Kotarski i Nediljko Labrović, braniči Duje Ćaleta Car i Marin Pongračić,  veznjaci Josip Mišić i Luka Ivanušec, te napadači Antonio Mirko Čolak i Josip Brekalo.

>> Zlatko Dalić objavio konačni popis igrača za SP u Katru

9

- Optimist sam, vjerujem u našu reprezentaciju. Vjerujem u svoj stožer i svoj rad. Moramo biti realni i objektivni. Deset ili 12 reprezentacija nada se da će biti svjetski prvak. Idemo korak po korak, imamo veliko samopouzdanje nakon utakmica u Ligi nacija. Nema pritiska, nema velike euforije. Prva će biti najvažnija - rekao je Dalić.

U napadu je imao dvojbu između Ante Budimira i Mirka Čolaka.

- Antonio Čolak je dobar igrač. Ja to poštujem. Napravili smo dobru analizu i došli smo do ove odluke. Uzeli smo četiri napadača i ja iza toga stojim. Budimir je taj kad nam treba presing, skok-igra i trka. Da sam ja dao da vi tu radite popis, možda biste dva ili tri imena bila drugačija.

Prekrižio je i dinamovca Josipa Mišića, a vodit će Kristijana Jakića.

- Nije bilo puno dilema oko popisa. Uvijek će biti onih koji nisu sretni s izborom. Za Jakića smo se odlučili jer može odigrati tri pozicije. Mišića nisam vodio jer ne želim da na SP ide netko tko prvi put igra za reprezentaciju. Vida i Lovren su naši senatori koji igraju u dobroj formi. Veseli me činjenica da se vi tu pitate samo za dva-tri imena.

Osvrnuo se i na Marcela Brozovića koji je bio ozlijeđen.

- Brozović je igrao 10-15 minuta protiv Juventusa. Nadam se da će igrati i više. Brozović nam je vrlo važna karika, nositelj igre. Bez njega mi nismo isti. Preko njega puno toga ide u našoj igri. Bez njega smo hendikepirani - rekao je Dalić pa se osvrnuo na prvi sastav.

- Zna se kod nas sve osim napadača i desnog krilnog igrača. Imamo kvalitetnu momčad i slagat ćemo to kad napravimo analizu Maroka. Jako smo blizu sastava za prvu utakmicu. Imamo velik broj opcija.

Luka Modrić?

- Luka je odigrao puno utakmica za Real. Napravit ćemo promjene za prijateljsku utakmicu, nećemo ići s najjačim snagama. Pokušat ćemo se sačuvati energetski. Luka je pokazao da može igrati u jakom ritmu od dvije utakmice tjedno.

Razlika u momčadi u odnosu na Rusiju?

- Momčad prije četiri godine bila je druga na svijetu. Kad pogledate tu momčad, bio je jedan igrač iz HNL-a, a sad ih imamo 7 ili 8. Ona reprezentacija je igrala zajedno, imala svojih neuspjeha i vratilo im se sve u Rusiji. Ali ja vjerujem u ovu reprezentaciju i da ovi dečki mogu napraviti puno. Pet izmjena olakšava puno situaciju. Vidjeli smo to u Ligi nacija, kad nam se igra poboljšala svaki put nakon zamjena. Imamo na klupi mlade igrače koji su potentni i u kojih ja vjerujem. Ali bez starijih neće ići - rekao je Dalić i medijima poslao poruku da šire pozitivu.

Dalićev popis igrača za SP

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Ivo Grbić

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Kristijan Jakić, Luka Sučić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
12:38 09.11.2022.

Da može sto igrača pozvati govnari bi našli nekog sto i prvog i srali zašto ga nije pozvao. Govnari su govnari i to je zato.

DU
Deleted user
13:16 09.11.2022.

Zao mi je Misica, vrhunski igrac.

Avatar kreky_87
kreky_87
13:38 09.11.2022.

Uglavnom to je to. Šteta za Brekala što nije u formi. On je po profilu jedini igrač koji može pokriti to desno krilo. Ovako ćemo se tu morati krpati pa će igrati igrači kojima to nije prirodna pozicija tipa Majer ili Vlašić.