Nakon teške nesreće

Čuveni sportaš drugi put operiran

Foto: DPA/PIXSELL
Alessandro Zanardi
Foto: DPA/PIXSELL
Alessandro Zanardi
Foto: Press Association/Pixsell
Alex Zanardi
Foto: DPA/PIXSELL
Alessandro Zanardi
Foto: DPA/Pixsell
Alex Zanardi
29.06.2020.
u 23:38
Liječnici su priopćili da je njegovo stanje s kardiološkoga, respiratornoga i metaboličkog stanovišta stabilno, no i da je neurološko stanje teško
Pogledaj originalni članak

Nekadašnji vozač formule 1 Alessandro Zanardi u ponedjeljak je u bolnici u Sieni podvrgnut i drugoj operaciji glave nakon što je 53-godišnjak teško stradao prije deset dana dok se vozio biciklom.

Liječnici su priopćili da je njegovo stanje s kardiološkoga, respiratornoga i metaboličkog stanovišta stabilno, no i da je neurološko stanje teško.

Operacija je trajala dva i pol sata, a podrobnije informacije priopćit će Zanardijeva obitelj u utorak.

Zanardi se 19. lipnja svojim biciklom zaletio u teretnjak i doživio teške ozljede glave. Legendarni Talijan zaradio je nadimak Superman jer je 2001. godine preživio tešku nesreću na trkalištu Lausitzringu, kada su mu amputirane obje noge.

Kao biciklist je Paraolimpijskim igrama u Londonu 2012 i Rio de Janeiru 2016 osvojio šest medalja, od čega četiri zlatne.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.