Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon teške nesreće

Čuveni sportaš drugi put operiran

Alessandro Zanardi
Foto: DPA/PIXSELL
1/5
29.06.2020.
u 23:38

Liječnici su priopćili da je njegovo stanje s kardiološkoga, respiratornoga i metaboličkog stanovišta stabilno, no i da je neurološko stanje teško

Nekadašnji vozač formule 1 Alessandro Zanardi u ponedjeljak je u bolnici u Sieni podvrgnut i drugoj operaciji glave nakon što je 53-godišnjak teško stradao prije deset dana dok se vozio biciklom.

Liječnici su priopćili da je njegovo stanje s kardiološkoga, respiratornoga i metaboličkog stanovišta stabilno, no i da je neurološko stanje teško.

Operacija je trajala dva i pol sata, a podrobnije informacije priopćit će Zanardijeva obitelj u utorak.

Zanardi se 19. lipnja svojim biciklom zaletio u teretnjak i doživio teške ozljede glave. Legendarni Talijan zaradio je nadimak Superman jer je 2001. godine preživio tešku nesreću na trkalištu Lausitzringu, kada su mu amputirane obje noge.

Kao biciklist je Paraolimpijskim igrama u Londonu 2012 i Rio de Janeiru 2016 osvojio šest medalja, od čega četiri zlatne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije