MLADA NADA

Ćorić: Meni nije problem na kojoj podlozi igram, nekima možda jest

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Ćorić: Meni nije problem na kojoj podlozi igram, nekima možda jest
07.09.2014.
u 16:40
Naša mlada teniska nada Borna Ćorić vrlo zrelo i otvoreno promišlja o tenisu
Pogledaj originalni članak

Na krilima Čilićevih odličnih rezultata na US Openu, hrvatska reprezentacija Davisova kupa s optimizmom očekuje predstojeći dvoboj u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu protiv Nizozemske u Amsterdamu. Igra se sljedeći vikend, a uz Marina pojedinačne će susrete igrati Borna Ćorić, koji ističe:

– Očekujemo pobjedu, to se podrazumijeva.

Marin je u sjajnoj formi

S obzirom na to da ne znamo u kakvom će stanju nakon iscrpljujućeg US Opena biti Čilić i koliko će vremena za prilagodbu imati, od Ćorića se u Amsterdamu očekuje da ponovi pothvat iz Varašave (pobijedio Janowicza) i donese barem jedan bod.

– Ne smijemo na Marina strovaliti breme da mora 100 posto pobjeđivati jer to neće završiti dobro. Ne treba stvarati pritisak na njega iako na ta dva boda računamo. Vjerujem da će on, bez obzira na umor, s ovim samopouzdanjem odraditi meč 100 posto. Što se tiče iskustva s Nizozemcima, Borna se s Haaseom i Sijslingom nije sastajao, ima jedno ekspresno kratko poznanstvo s njihovim trećim igračem.

– Protiv De Bakkera sam odigrao jedan gem u kvalifikacijama US Opena nakon čega je on predao. Tako da ne znam puno o njima, ali uvjeren sam da će naš izbornik znati puno više od mene.

Borna kaže da je u dobroj, ali ne i u najboljoj formi. Što to znači?

– Pa, ja obično do dan prije nisam u najboljoj formi, ali kad dođe petak, tad ću sigurno biti u najboljoj formi.

Neće mu, kaže, smetati ni prelazak s betonske na zemljanu podlogu.

– Možda drugima jest, ali meni to nije problem. Već sam se navikao jer to mora tako biti. Najbolje mi je ne misliti na to da sam prije dva tjedna bio na betonu a sad dolazim na zemlju i da će mi to biti problem. Jer, budem li mislio na to, mogao bi to biti problem.

Naš će 17-godišnjak u ponedjeljak stići na 174. mjesto ATP liste, što će mu u odnosu na stanje prije US Opena donijeti napredak od čak 30 mjesta. Kako ocjenjuje ovu sezonu?

Stalni uspon na ATP listi

– Ocijenio bih je vrlo dobrom. U nekim sam situacijama trebao i više napraviti, primjerice u Wimbledonu nisam baš najbolje odigrao (ispao u prvom kolu kvalifikacija, op. a.), bilo je još nekih ispadanja u prvim kolima, ali to sam nadoknadio u Umagu i sad na US Openu. Imam još par važnijih turnira do kraja godine i ako na njima odigram samo solidno, mislim da ću završiti negdje između 150. i 160 mjesta na ATP listi.

U konkurenciji svojih vršnjaka, ili malo starijih, Borna stoji još bolje. U poretku igrača do 21 godine na 11. je mjestu (Mate Delić je na 8.). Ispred njega je od Borne jedino mlađi naturalizirani Nijemac Alexander Zverev na šestom mjestu.

– Zverev je mlađi, ali realno samo je Australac Nick Kyrgios (drugi, op. a.) neka klasa više. No, on ima 19 godina, a tko zna što će biti kad i ja budem imao 19 – zaključio je Borna Ćorić koji će 14. studenoga napuniti 18 godina.

>> Čilić u finalu US Opena: Nisam mislio da mogu ovako igrati, ovo je poseban dan za mene!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.