Do liegea

Contador se vozio 24 sata i 1900 kilometara da bi stigao na utrku

Foto: AFP
Contador se vozio 24 sata i 1900 kilometara da bi stigao na utrku
20.04.2010.
u 14:48
U nedjelju je najbolji biciklist današnjice, Španjolac Alberto Contador, pobijedio na Utrci oko Castille i Leona po treći put u karijeri, a onda krenuo na put.
Pogledaj originalni članak

U ponedjeljak oko tri sata poslijepodne dvostruki je pobjednik Tour de Francea stigao u belgijski Liege nakon 24 sata provedenih u automobilu i 1900 prijeđenih kilometara.

U nedjelju je na put krenuo s timskim kolegama iz Astane (Oscar Pereiro, Josep Jufre, Benjamin Noval i Gorazd Štangelj) i svojom majkom Fran. Odlučili su se na put automobilima iako su pomišljali uhvatiti brzi vlak do Pariza. Tijekom nedjeljne večeri i noći uspjeli su prijeći Pirineje i stići u Poitiers, grad u središnjoj Francuskoj, gdje su nekoliko sati prespavali te potom krenuli prema središnjoj Belgiji.

Čim je došao, Contador je u ponedjeljak poslijepodne sjeo na bicikl odvozivši 30-ak kilometara da bi se razgibao. Njegov kolega Noval opredijelio se za role. U srijedu Contador nastupa na utrci Fleche Wallonne, a u nedjelju na drugome Ardenskom klasiku, utrci Liege-Bastogne-Liege. Obje su utrke jednodnevne, a Španjolac će steći izvrstan uvid u područje na kojem će se održati treća etapa ovoljetnog Tour de Francea, koja je na rasporedu 6. srpnja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.