LEGENDARNI TRENER

Ćiro iznenadio izborom: On je najbolji napadač u Europi! Ozbiljno to kažem

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Ćiro Dalić
Foto: Boris Šćitar/PIXSELL
Večernji TV: Igor Štimac i Ćiro Blažević
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Ćiro
Foto: Tomislav Beroš
Ćiro
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Ćiro Blažević stigao u Livno
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Miroslav Ćiro Blažević
12.10.2018.
u 09:10
– Ante Rebić za mene je u ovom trenutku najbolji napadač u Europi! Da, ozbiljan sam, kao i kada sam svojedobno govorio kako je Modrić najbolji na svijetu, a malotko je u to vjerovao.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska i Engleska sastaju se danas na Rujevici, a Uefa u utakmicama bez publike dopušta svakome savezu po 75 ljudi na stadionu, uključujući igrače i stručni stožer. Akreditirano je 190 novinara, a nositelj TV prava imat će na stadionu stotinjak djelatnika.

Biste li kao trener imali posebnu pripremu za utakmicu bez publike, pitali smo bivšega izbornika Miroslava Blaževića.

– Stvar je individualnoga pristupa igrača; nekoga boli ‘ona stvar’ što nema publike i on to ne primjećuje, dok drugi pak traže onaj neophodni impuls s tribina. Izbornik najbolje zna kako njegovi igrači doživljavaju ovakav ambijent. Njegova je dužnost upozoriti da ih u tim abnormalnim uvjetima gleda cijeli svijet i evocirati sve kako bi se taj objektivni hendikep što je moguće više anulirao – ističe Blažević.

Strahujete li da bi naši mogli podleći sumornomu riječkom ozračju?

– Ne pribojavam se ničega, dapače, unatoč hendikepu igranja bez publike uvjeren sam u našu pobjedu nad Englezima. To mi govori moj trenerski instinkt. Dapače, ne samo što vjerujem Daliću nego vjerujem da će i neimanje potpore s tribina dodatno galvanizirati našu momčad – nastavlja Ćiro.

U jednome našem igraču vidi potencijalnoga čovjeka odluke.

Ante Rebić za mene je u ovom trenutku najbolji napadač u Europi! Da, ozbiljan sam, kao i kada sam svojedobno govorio kako je Modrić najbolji na svijetu, a malotko je u to vjerovao. Rebić je moderan, rezistentan napadač koji ima i startnu i reaktivnu brzinu; ostavlja suparnika iza sebe u početnoj fazi sprinta, a onda je u stanju i dodatno ubrzati – naglašava Ćiro.

Je li Rebić dovoljno ubojit kao realizator?

– Rebić će uza sebe imati pravoga golgetera koji se zove Kramarić. Ante je u stanju otresti se gomile suparničkih igrača i u pravom trenutku gurnuti loptu Kramariću – zaključio je Miroslav Blažević.

Hrvatska u sraz s Engleskom ulazi s osmoricom igrača koji su sudjelovali u pobjedi nad ovim suparnikom u polufinalu Svjetskog prvenstva. Modrić danas 116. put nastupa za vatrene, 24. put kao kapetan.

>> Pogledajte što su Dalić i Modrić rekli uoči Engleza

Pogledajte na vecernji.hr