BIH U srijedu protiv Slovenije

Ćiro: Ivankoviću ne treba moj savjet

17.11.2008.
u 18:40
Pogledaj originalni članak

Hrvatska je u Mariboru s 3:2 pobijedila Sloveniju u prijateljskom susretu. Tu je utakmicu Niko Kranjčar dobro zapamtio, stradao mu je gležanj i morao je na operaciju te dužu stanku. Sad bi Miroslav Blažević rado prošao kroz Maribor neokrznut. Naime, reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu će ondje igrati sa Slovenijom. Koja je motivirana jer dosad nije pobijedila neku od reprezentacija iz zemalja nastalih raspadom bivše države. Je li došlo vrijeme za slavlje Slovenaca.

Ibišević - čudo na klupi
- Moguće je, u velikoj su formi - iznenađujuće oprezno rekao je Ćiro, iako kaže da je i reprezentacija BiH dobra.

U Njemačkoj je Vedad Ibišević postao velika zvijezda. Sad ima prosjek od 1.08 pogodaka po utakmici, to je četvrti prosjek u povijesti Bundeslige, bolji je od njega bio samo Gerd Müller koji drži prva tri mjesta s prosjecima 1.18, 1.15 i 1.09 golova po utakmici u Bundesligi koje je postigao od 1970. do 1973. godine igrajući za Bayern.

- Odličan je, ali kod mene je on na klupi. Vidiš koliko smo jaki - u svom stilu kazao je Ćiro, no čelo mu se u Mariboru ipak naboralo.

- Muči me obrana, imam s njom velikih problema, još ne znam kako sastaviti taj vitalni dio momčadi.

Posljednji mu je otkazao Ivan Radeljić, 28-godišnji stoper Energie Cottbusa koji se u susretu s Karlsruheom ozlijedio.

Zanimalo je Ćiru s kime u srijedu igra Dinamo. Njegov bivši klub očito mu je i dalje u srcu. No, u srcu mu je i Branko Ivanković, Dinamov trener, koji nikako ne uspijeva probuditi plavu momčad, posložiti je da igra bolje. Dojam je da bi mogao pitati Ćiru za savjet, mnogi drže da bi Dinamu trebao netko kao Ćiro 1982. godine, netko tko će prodrmati momčad.

Branko sve zna
- Nije tako, pa ja sam bolji trener sada negoli sam bio 1982. godine - tvrdi Blažević, koji u posljednje vrijeme nije razgovarao sa svojim bivšim pomoćnikom u hrvatskoj i iranskoj reprezentaciji.

- Ne bih govorio o Dinamu, neću se petljati u to jer imam svoj posao. O Branku Ivankoviću nikad ne bih mogao reći nešto loše, deset smo godina zajedno radili, to je neraskidiva veza. I uvjeravam vas da on o svom poslu sve zna. Ne treba Branku savjet, samo ga treba podržati - uvjeren je Miroslav Blažević.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr