OŠTRE KRITIKE

Bugarski mediji bijesni nakon Maksimira: Ovo je sramota i ruganje našem prvaku

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Uzvratna utakmica 3. pretkola UEFA Lige prvaka GNK Dinamo - Ludogorec
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Uzvratna utakmica 3. pretkola UEFA Lige prvaka GNK Dinamo - Ludogorec
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Uzvratna utakmica 3. pretkola UEFA Lige prvaka GNK Dinamo - Ludogorec
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Uzvratna utakmica 3. pretkola UEFA Lige prvaka GNK Dinamo - Ludogorec
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Uzvratna utakmica 3. pretkola UEFA Lige prvaka GNK Dinamo - Ludogorec
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Uzvratna utakmica 3. pretkola UEFA Lige prvaka GNK Dinamo - Ludogorec
10.08.2022.
u 10:44
"Uefa, odmah suspendirajte Bastiena. Kakvo ruganje prvaku Ludogorecu. Uefa, spavaš li? Kamo gledaš?", navodi Trud
Pogledaj originalni članak

Nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su plasman u posljednje, 4. pretkolo Lige prvaka 4:2 (3:1) pobjedom protiv bugarskog Ludogoreca u uzvratnom susretu 3. pretkola te će se za ulazak u natjecanje po skupinama najbogatijeg nogometnog natjecanja na svijetu boriti protiv norveškog Bodo/Glimta.

Dinamo je prednost 2:1 ostvarenu u prvom dvoboju prije tjedan dana u Bugarskoj dodatno "podebljao" golovima Josipa Drmića (12) i Mislava Oršića (27-11 m, 44), no Kiril Despodov (45+4, 49-11 m) sa svoja dva gola unio je dašak nervoze u drugo poluvrijeme. Ipak, s dva igrača više Dinamo je uspio izboriti još jedan kazneni udarac kojim je definitivno riješio pitanje prolaska. Siguran izvođač bio je Bruno Petković (87-11 m), a Ludogorec je susret okončao sa samo osam igrača jer je zbog povlačenja Oršića u gol-šansi isključen Karničnik.

A bugarski mediji nakon utakmice prozivaju francuskog suca Benoita Bastiena.

"Više je skandaloznih sudačkih odluka", navodi Dnevnik.

Najžešći u kritici suca bugarski je Trud koji tvrdi da je ono što se sinoć dogodilo na Maksimiru skandalozno.

"Uefa, odmah suspendirajte Bastiena. Kakvo ruganje prvaku Ludogorecu. Uefa, spavaš li? Kamo gledaš?" navodi Trud te dodaje:

"Kod nas se ovakvi suci suspendiraju dok se ne nauče poslu. Normalno je da ljudi negoduju i osjećaju se oštećenima. Cijela Bugarska želi objašnjenje za ovu glupost i nepravdu."

"Sudac iz Francuske dao je tri crvena kartona igračima Ludogoreca i u mnogim ih je situacijama oštetio", navodi Standard.

A oštar je izvještaj utakmice na službenoj stranici Ludogoreca.

"U neobičnoj utakmici s puno sudačkih pogrešaka Ludogorec je izgubio od Dinama s 4:2. Glavni sudac iz Francuske Benoit Bastien postao je glavni akter koji je Ludogorecu pokazao četiri crvena kartona (crveni je dobio i član stručnog stožera, op.a.), a Dinamu dosudio dva penala, od kojih je najvažniji – u najmanju ruku skandalozan", stoji u tekstu.

>> Pogledajte atmosferu na Maksimiru

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

ZG
Zeljko Grabar
11:02 10.08.2022.

Nije se za cuditi Bugarima sto kukaju nad porazom koji su si sami kreirali, faulovima koji uobicajeno donose zute i crvene. Gledao sam utakmicu i nista nije bilo izforsirano od strane suca. Igrace hrvatskih momcadi izbacivalo se i za lakse prekrsaje od ovog sto su nazalost milslili bugarski igraci i vodstvo kluba. No cude me nasi nazovi sportski novinari koji su istog misljenja kao da zale da Dinamo nije izgubio. Znam da je u urednistvu ovog lista danas dan zalosti i velika nervoza kako ce proci njihov miljenik u Potugalu ali malo objektivnosti ipak je potrebno i prema DInamu. Siguran sam da navijaci Dinama nece likovati i prizeljkivati poraz niti Hajduka niti bilo koje druge hrvatske momcadi kad igra protiv stranaca iako ce se i takvih budala naci medju navijacima, jedino kod novinara koji navijaju za Dinamo takvih idiota nema.

IL
ilustrator
11:26 10.08.2022.

bugarski novinari brane i štite svoj klub. naši bi razapeli trenera, mamića....

DU
Deleted user
11:55 10.08.2022.

Da je tri isključenja puno, je, ali su sva tri bila po nogometnim pravilima! Znaju li Bugari ta pravila? Da bilo je tu i tamo pokoja sudačka greška ali kad su isključenja i jedanaesterci u pitanju nije ih se moglo izbjeći.