mlada reprezentacija

Brekalo: Sad po Euro, a želim i poput Neymara osvojiti zlato na OI-ju

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Brekalo: Sad po Euro, a želim i poput Neymara osvojiti zlato na OI-ju
14.10.2018.
u 12:32
– Bila je teška utakmica jer je bila jako bitna. Srećom, postigli smo pogodak, oni su dobili crveni karton i onda je sve išlo puno lakše do kraja – rekao je Brekalo.
Pogledaj originalni članak

Josip Brekalo, napadač njemačkog Wolfsburga, postigao je drugi pogodak za Hrvatsku reprezentaciju do 21 godine u susretu protiv Grčke (2:0) i tako nam osigurao odlazak na Europsko prvenstvo. Doduše, u teoriji možemo ne otići na EP ako u ponedjeljak 15. listopada izgubimo od San Marina, od reprezentacije koja je u našoj skupini dosad upisala svih devet poraza i koja je postigla samo jedan pogodak, u gostima kod Češke.

– Sjećam se našeg prvog susreta protiv San Marina. Igrali smo na stadionu Gorice. Oni su odmah stali u obrani i dugo nam je trebalo da postignemo prvi pogodak. Bio je i loš travnjak i nadam se da će u San Marinu biti puno bolje te da ćemo puno lakše dolaziti do prilika za pogotke – istaknuo je Brekalo.

Tokio 2020. je dohvatljiv

Kako se motivirati za utakmicu kada znaš da je suparnik slab, kada znaš da ćeš lako pobijediti, a može ispasti posve drugačije?

– Mislim da nam motiv ne treba jer svi jako dobro znamo što nam donosi pobjeda. Većini nas užitak je igrati za reprezentaciju, većina nas je dugo godina igrala zajedno, što u Dinamu što u raznim reprezentativnim selekcijama. Nama je samo da istrčimo na travnjak i onda se skroz opustimo, pogotovo kada znamo da je suparnik puno slabiji. Jedva čekamo ponedjeljak i potvrdu prvog mjesta i plasmana na Europsko prvenstvo – kaže Brekalo.

Protiv Grčke rezultatski (2:0) je izgledalo lako, ali nije to baš tako izgledalo na travnjaku u Puli.

– Bila je teška utakmica jer je bila jako bitna. Srećom, postigli smo pogodak, oni su dobili crveni karton i onda je sve išlo puno lakše do kraja – rekao je Brekalo.

Ako prođete skupinu na Europskom prvenstvu, ostvarit ćete plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

– To bi bilo nešto fantastično. Ali, idemo korak po korak. Prvo moramo potvrditi plasman na EP, a onda ćemo razmišljati o suparnicima u skupini i kako se plasirati na Igre. Hrvatska nikad nije igrala na olimpijskom turniru i to bi zaista bila velika stvar. Meni osobno bi bila velika čast igrati na Igrama. U uspomeni bi mi zauvijek ostala ceremonija svečanog otvaranja. Vjerujem da svi oni igrači koji su osvojili olimpijsko zlato imaju o čemu govoriti. A zlato su osvajali veliki igrači, poput Neymara na Igrama u Riju 2016. godine. Volio bih i ja to doživjeti – rekao je Brekalo.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Josip Brekalo

Pratite li Igre?

– Naravno. Pratim sve nastupe hrvatskih sportaša i zato bi bilo lijepo kada bih i ja bio dio te priče – istaknuo je.

Upali u malu krizu

Jeste li gledali susret Hrvatske i Engleske?

– Jesam. Bila je nenormalna atmosfera jer nije bilo gledatelja. Bitno je da se nije izgubilo i da se podiglo samopouzdanje nakon onog poraza u Španjolskoj. Drago mi je da je moj nekadašnji suigrač Livaković tako dobro branio – istaknuo je mladi reprezentativac Hrvatske.

Izbornik Zlatko Dalić rekao je da na vas ozbiljno računa na proljeće kada će se nastaviti natjecanje u Ligi nacija.

– Drago mi je da tako razmišlja. Mislim da je to za mene logičan put jer sam do sada igrao za sve moguće selekcije Hrvatske, do 14, 15, 16, 17, 18, 19 do 21 godine – istaknuo je.

Kako je u Wolfsburgu?

– Dobro smo krenuli u prvenstvu, s dvije pobjede, a onda je došla mala kriza. Trenutačno smo deveti i nadam se da ćemo uskoro krenuti prema vrhu – zaključio je Josip Brekalo, koji još uvijek čeka na svoj prvi pogodak ove sezone u dresu Wolfsburga.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DM
drazen.muhvic
18:48 14.10.2018.

Brekalo je u potpunosti zaslužio nositi kapetansku traku u svom Wolfsburgu!!!

Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
12:36 14.10.2018.

Brekalo: Sad po dobru kvotu za klađenje kod pravih hrvata brače Šapina , a želim i poput Jelavića osvojiti zlate cure po izvornoj bosanskoj grudi Hercegovini.