PAROVI LIGE PRVAKA

Brazilac ide na bivši klub s kojim je prije tri godine izbacio sadašnji

Foto: Pierre Perusseau/PIXSELL
Brazilac ide na bivši klub s kojim je prije tri godine izbacio sadašnji
14.12.2020.
u 17:53
Rezultat 3-1 za Barcu bio je sve do 88. minute, a onda je na scenu stupio Brazilac Neymar. U 88. minuti prvo je zabio iz slobodnog udarca, potom je realizirao penal, da bi posao završio asistencijom za Sergija Roberta
Pogledaj originalni članak

Najatraktivniji par osmine finala nogometne Lige prvaka je dvoboj Barcelone i PSG-a, a mnogi se još sjećaju njihovog susreta u osmini finala LP u sezoni 2016/2017. kada je Paris Saint-Germain u prvoj utakmici na svom terenu slavio sa 4-0.    

U uzvratu na Camp Nou Barca je nakon 50 minuta vodila 3-0, a onda je u 62. minuti za PSG zabio Edinson Cavani i tada je izgledalo da će Parižani proći dalje jer su Barceloni trebala tri gola. Rezultat 3-1 za Barcu bio je sve do 88. minute, a onda je na scenu stupio Brazilac Neymar. U 88. minuti prvo je zabio iz slobodnog udarca, potom je u prvoj minuti sudačke nadoknade (90+1) realizirao penal, da bi posao završio asistencijom za Sergija Roberta koji u petoj minuti nadoknade (90+5) pogađa za 6-1 i prolazak Barce u četvrtfinale. 

No, u ljeto te godine Neymar je u rekordnom transferu vrijednom 222 milijuna eura iz Barcelone prešao u PSG.

 Drugi najatraktivniji par osmine finala je susret Atletico Madrida i Chelseaja. U poslednjih deset godina odigrali su šest utakmica u Ligi prvaka, ali u nokaut fazi sastali su se samo u polufinalu sezone 2013/2014. kada je Atlético doma odigrao 0-0, a u gostima je slavio 3-1, pa se je plasirao u finale gdje gdje ga je čekao Real Madrid. U finalu je Atlético poveo u 36. minuti golom stopera Godina i taj rezultat bio je sve do  sudačke nadoknade (90+3) kada je Luka Modrić izveo korner a Ramos pogodio za produžetak u kojem je Real slavio sa 4–1.

 U europskim kup natjecanjima dosad nikad nisu igrali Lazio i Bayern, Leipzig i Liverpool, te Atalanta i Real Madrid. 

 Sevilla i Borussia Dortmund sastali su se u grupnoj fazi Europske lige u sezoni 2010/2011. Jedna utakmica je završila 2-2, a u drugoj je Sevilla slavila sa 1-0.

 Porto i Juventus posljednji puta su se sreli također u osmini finala LP, ali u sezoni 2016/2017. Tada je Juventus slavio u obje utakmice, u prvoj je u gostima pobijedio 2-0, a Marko Pjaca je zabio vodeći pogodak, dok je u uzvratu Dybala pogodio za 1-0.

Borussia Moenchengladbach i Manchester City su se sučelili u grupnoj fazi LP u sezonama 2015/2016. i 2016/2017., a Manchester City je ostvario tri pobjede i jedan remi.

PAROVI LIGE PRVAKA:

  • Leipzig - Liverpool (prvi susret 16. veljače, uzvrat 10. ožujka)
  • Barcelona - PSG  (prvi susret 16. veljače, uzvrat 10. ožujka) 
  • Porto - Juventus (prvi susret 17. veljače, uzvrat 9. ožujka) 
  • Sevilla - Borussia Dortmund (prvi susret 17. veljače, uzvrat 9. ožujka) 
  • Lazio - Bayern (prvi susret 23. veljače, uzvrat 17. ožujka) 
  • Atlético Madrid - Chelsea (prvi susret 23. veljače, uzvrat 17. ožujka) 
  • Borussia Mönchengladbach - Manchester City (prvi susret 24. veljače, uzvrat 16. ožujka) 
  • Atalanta - Real Madrid (prvi susret 24. veljače, uzvrat 16. ožujka) 
Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
22:20 14.12.2020.

Brazilac ide na bivši klub s kojim je prije tri godine izbacio sadašnji ,a ime mu pocinje na N a zavrsava s R.