ODUZETA MU AKREDITACIJA

Bjelorus na otvaranju POI-ja nosio rusku zastavu!

Foto: Reuters
Bjelorus na otvaranju POI-ja nosio rusku zastavu!
09.09.2016.
u 11:50
- Fomočkin je naš junak. Hvala našim bjeloruskim prijateljima na podršci koju su nam pružili - poručio je predsjednik Ruskog paraolimpijskog odbora Vladimir Lukin.
Pogledaj originalni članak

Članu bjeloruske delegacije koji je na svečanosti otvaranja paraolimpijskih igara nosio rusku zastavu oduzeta je akreditacija.

Direktor Bjeloruskog olimpijskog trening centra Andrej Fomočkin mahao je ruskom zastavom za vrijeme svečane povorke sportaša u znak podrške ruskim paraolimpijcima kojima je zabranjen nastup na Igrama. Zanimljivo, Fomočkin uopće nije smio biti dio svečanog defilea, jer je na Igrama gost svog nacionalnog saveza.

"Na paraolimpijskim igrama su zabranjene političke poruke", poručili su iz Međunarodnog paraolimpijskog odbora (IPC) dodavši kako se Bjelorusi nisu žalili na odluku o ukidanju akreditacije.

Fomočkinov potez izazvao je oduševljenje u Moskvi.

- Fomočkin je naš junak. Hvala našim bjeloruskim prijateljima na podršci koju su nam pružili - poručio je predsjednik Ruskog paraolimpijskog odbora Vladimir Lukin.

Međunarodni paraolimpijski odbor (IPC) zabranio je ruskim sportašima nastup u Rio de Janeiru zbog sustavnog dopingiranja sportaša. Za razliku od Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) koji je odluku o suspenziji ruskih sportaša prepustio sportskim savezima, IPC nije imao milosti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

NJ
njetrkonza
15:44 09.09.2016.

Anglosaksonski lobi u IPCu.. A šta je njihova odluka o zabrani nego politika!