'DAJTE MU VREMENA'

Bivši prvak upozorava: 'Schumacheru će biti deset puta teže nego meni'

Foto: FrankHoermann/DPA/PIXSELL
Bivši prvak upozorava: 'Schumacheru će biti deset puta teže nego meni'
22.03.2021.
u 12:15
Očekuje ga težak zadatak obzirom da sjedi u jednom od najsporijih bolida u konkurenciji.
Pogledaj originalni članak

Prvak Formule 1 iz 2016. Nico Rosberg uvjeren je da će Micku Schumacheru biti "deset puta teže" nego njemu kad debitira. Naravno, tako nešto misli zbog silne medijske pozornosti koju će dobiti "zahvaljujući" slavnom prezimenu.

Nakon što je 2018. postao prvak europske Formule 3 i 2020. prvak Formule 2, Schumacher će F1 karijeru "otvoriti" za momčad Haasa, što je izazvalo veliku pozornost.

Sina sedmerostrukoga svjetskog prvaka Michaela očekuje težak zadatak obzirom da sjedi u jednom od najsporijih bolida u konkurenciji.

Rosberg je 2016. postao tek drugi sin svjetskoga prvaka koji je osvojio naslov nakon što je 1996. Damon Hill ponovio uspjeh svoga oca, ali vjeruje da će Schumacheru biti teže nego što je njemu bilo 2006. kada je na prvoj utrci u Bahrainu vozio svoju prvu F1 utrku.

"Nije lako biti sin uspješnog oca. Micku će biti deset puta teže jer Michaelovi dani nisu bili tako davno i bio je osjetno uspješniji. Mediji mu neće dati vremena, a trebat će mu ga. Kao i strpljenja. Uostalom, ja sam tek nakon sedam godina osvojio titulu", smatra Rosberg.

Inače, Rosberg je bio Schumacherov momčadski kolega u Mercedesu od 2010. do kraja 2012. i jedini je vozač koji je pobijedio dva statistički najuspješnija F1 vozača svih vremena u istom bolidu. Također, jedini je vozač koji je u istom bolidu uspio osvojiti više pole positiona od Hamiltona - dogodilo se to 2014. kada je Nijemac bio uspješniji s omjerom 11:7, piše MAXF1.net.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.