Pogreška desetljeća

Bivši menadžer Uniteda želio Haalanda kupiti još 2018.: 'Stajao je 4 milijuna funti, nisu slušali'

Foto: Dylan Martinez/REUTERS
Premier League - Fulham v Manchester City
Foto: Dylan Martinez/REUTERS
Premier League - Fulham v Manchester City
Foto: Carl Recine/REUTERS
Premier League - Manchester City v West Ham United
Foto: Lee Smith/REUTERS
Premier League - Manchester City v Arsenal
Foto: Phil Noble/REUTERS
Premier League - Manchester City v Arsenal
Foto: Phil Noble/REUTERS
Premier League - Manchester City v Arsenal
Foto: Phil Noble/REUTERS
Premier League - Manchester City v Arsenal
Foto: Phil Noble/REUTERS
Premier League - Manchester City v Arsenal
13.05.2023.
u 15:20
Umjesto u dresu Uniteda, zaigrao je za Salzburg pa Borussiju Dortmund. Prošle godine prodan je za gotovo 14 puta veću cijenu od one koju je pet godina ranije tražio Ole Gunnar Solskjaer, menadžer koji je s Erlingom Haalandom radio u norveškom Moldeu, a od 2019. do 2021. preuzeo Manchester United
Pogledaj originalni članak

Norveški menadžer, Ole Gunnar Solskjaer sve do 2021. bio je u Manchester Unitedu. Još im je 2018. sugerirao da kupe Erlinga Haalanda za svega 4.5 milijuna eura, ali klub je njegov prijedlog odbio. Sugestiju je uputio šest mjeseci prije no što je došao u klub, a s Haalandom je radio u norveškom Moldeu te je stoga bio u potpunosti svjestan potencijala mladog napadača.

Haaland je iz Moldea otišao u Red Bull Salzburg pa u Borussiju Dortmund koja ga je za gotovo 60 milijuna eura prodala Manchester Cityju u 2022. godini. Pet godina nakon prijedloga norveškog menadžera, Haaland je jedna od najvećih mladih zvijezda svjetskog nogometa, a Crveni vragovi na drugoj strani grada ne postižu uspjehe kakvima su se nadali i traže novog napadača. 

"Nazvao sam United šest mjeseci prije i rekao sam im da imam izvrsnog napadača za samo 4 milijuna funti (4.5 milijuna eura), ali nisu htjeli slušati.", rekao je Solskjaer za The Sun. Haaland je u Moldeu zabio 20 golova u 50 nastupa, sve dok je Solskjaer vodio momčad. Prije toga, do 2017., igrao je u Bryneu.

Haaland je procvat doživio tijekom svoje prve sezone u Premier ligi zabivši 51 gol u 47 nastupa za klub. Kada se pridružio Cityju, Solskjaer ga je nazvao i čestitao mu na pridruživanju vrhu engleskog nogometa. "Kad sam došao u City čestitao mi je i napisao: 'Želim ti sreću tamo na krivoj strani Manchestera'", ispričao je Haaland za Manchester Evening News.

"Ponekad razgovaramo. Poznato je da je bitno utjecao na moju karijeru dok sam igrao za Molde. Dobar je čovjek", rekao je Haaland o Solskjaeru. Mladi Norvežanin proglašen je igračem godine po izboru Udruge nogometnih novinara s 82 posto glasova. U svojoj prvoj sezoni u Engleskoj oborio je i rekord za najviše postignutih golova u jednoj sezoni Premier lige s čak 35 pogodaka.

"Iznimna mi je čast biti dobitnik ove nagrade u svojoj prvoj sezoni u Engleskoj. Svakog dana nastojim biti što bolji i puno mi znači kada se taj trud prepozna. U Cityju mi je predivno. Suigrači su nevjerojatni i pružaju mi mnoge prilike za zabijanje. Želim zahvaliti njima, Pepu i cijelom timu. Ne bih osvojio ovu nagradu bez njih", rekao je Cityjev "Terminator" kako ga od milja zovu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.