Imaju dobar razlog

Bivši dinamovac otkrio zašto njegovi roditelji neće navijati za modre

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Josip Pivarić
Foto: Reuters/Pixsell
Josip Pivarić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Josip Pivarić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Josip Pivarić
31.10.2018.
u 10:37
Nema čovjeka u Zelini koji nije uz Dinamo, ali će roditelji biti za domaćina jer je slabiji, ističe Pivarić.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska je sredinom srpnja ove godine proživjela bajku, pravu nogometnu bajku. Finale Svjetskog prvenstva, srebrna medalja i najveći doseg našeg nogometa izveli su ljude u Hrvatskoj na ulice. Nikad toliko ljudi neće prosvjedovati zbog nekakve nepravde koliko ih se veselilo našoj reprezentaciji, koliko ih je izišlo na ulice pozdraviti Dalićeve heroje.

I nakon tog općeg dočeka, mnogi igrači imali su dočeke u svojim gradovima. Jednoga od njih čekalo se dugo u noć, ali ga se i dočekalo. Zelina je proslavila svog heroja, Josip Pivarić došao je kasno u svoj gradić, ali nije iznevjerio svoje sugrađane.

Na trgu ispred gradske kavane bakljadom su dočekali Pivarića, Josipov tata je s lovačkim društvom pripremio gulaš, grad se pobrinuo za pivo, domaći stručnjaci i somelieri za vino.

>> Pogledajte i što Džajić kaže tko bi pobijedio da igraju Dinamo i Zvezda

Tri mjeseca kasnije, u Zelini će opet nogomet biti u prvom planu, danas imaju priliku gledati službenu utakmicu svog kluba protiv europskog Dinama. Iako je Josip Pivarić daleko od Zeline, zna da je u Zelini već euforija.

– Ma je, čuo sam se s mamom i tatom. Baš me zanimalo za koga će navijati, malo su dvojili jer igraju naši dečki iz Zeline, ali igraju protiv Dinama, a cijeli taj kraj je uz Dinamo. Na kraju su rekli da će navijati za Zelinu jer je slabija od Dinama, ali sigurno će biti ludnica, pogotovu jer vidimo u kakvim se izdanjima u zadnje vrijeme predstavlja Dinamo i doma i u Europi. Ma i da nije tako dobar, bio bi veliki magnet jer mislim da nema čovjeka u Zelini koji nije uz Dinamo – javio je iz Kijeva Josip Pivarić, dečko iz Zeline, i dodao:

– Mogu si misliti koliko je ovo velika stvar za dečke koji igraju u Zelini.

U zagrebačkom Dinamu odigrali ste puno utakmica, da istrčite danas u plavom dresu u Zelini i zabijete gol, biste li slavili?

– E, doista ne znam. Prije svega sam profesionalac i uvijek sve dajem za klub u kojem igram. Ma vjerojatno ne bih slavio gol Zelini, ali isto tako znam da mi nitko u Zelini ne bi zamjerio da im zabijem gol u dresu Dinama.

Ne sumnjamo da će današnji dan biti poseban i za vozača Dinama. Mile Bilić koji suvereno krstari hrvatskim i europskim cestama autobusom plavih i sjajnim lavom živi u Zelini, a sad će tamo tim proslavljenim autobusom dovesti plavu momčad.

– Moj Mile bit će ponosan kad s tim autobusom i Dinamom uplovi u Zelinu – kaže Pivarić koji se već udomaćio u Kijevu, valjda mu nije bilo ni previše teško, ime kluba je isto, boja dresa je ista...

Foto: Reuters/Pixsell
Josip Pivarić

– Nemam se na što požaliti, život ovdje je odličan, uvjeti isto tako, nogomet je jako dobar. Doduše, malo osciliramo, odigramo pokoju utakmicu vrhunski pa onda nešto slabije. Iskreno, nismo u stabilnoj formi, ali borimo se na svim poljima.

Njegov Dinamo nije uspio ući u Ligu prvaka, baš kao ni zagrebački, maksimirsku momčad izbacili su Young Boysi, a Kijevljane izbacio je Ajax. Zagrebački Dinamo sjajno kroči Europskom ligom, kijevski u skupini dijeli prvo mjesto s Astanom, ispred Rennesa i Jabloneca. Zagrepčani su u prvenstvu uvjerljivi, Kijevljani za Šahtarom zaostaju pet bodova. Možda se ta dva kluba sretnu u Europskoj ligi.

– Naravno da bih volio doći u Zagreb, ali sad nam je samo važno da idemo dalje. Bilo bi lijepo da se sretnemo, ali volio bih da to bude što kasnije.

Ne bi bilo loše u finalu Europske lige u Bakuu?

– Ha-ha, to bismo svi potpisali.

Možemo samo poželjeti da se to ostvari, ali dotad nešto mora odraditi i reprezentacija, ta srebrna družina sa SP-a.

– Imamo u Ligi nacija još dvije utakmice i želimo napraviti dobru stvar nakon lošeg starta. Imamo još priliku, idemo pokušati pobijediti u te dvije utakmice, prvo doma uzvratiti Španjolskoj, a onda se u dobrom izdanju pokazati i na Wembleyu s Engleskom. Neće biti strašno ne budemo li prvi u skupini Lige nacija, ali napravit ćemo sve što možemo i za Hrvatsku i za sebe – zaključio je uvijek kooperativni Pivarić koji će se s kijevskim klubom 3. studenoga u velikom derbiju kod Šahtara boriti za povratak u borbu za naslov prvaka.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.