Sve je izvjesniji odlazak

Bešiktaš nudi 6 milijuna eura za Ibričića

Foto: Goran Kovačević/VLM
Bešiktaš nudi 6 milijuna eura za Ibričića
18.11.2009.
u 20:13
Reprezentativac Hajduka povisio si je cijenu igrama za Bosnu i Hercegovinu, a Poljud će godinu završiti s 22 milijuna kuna minusa.
Pogledaj originalni članak

Okrenula se priča o ostanku Senijada Ibričića u Hajduku. Naime, i Hajduk i Ibričić su stalno govorili kako se nikomu ne žuri s njegovom prodajom, ali slabe igre bijelih i grozna financijska situacija okrenuli su priču naopačke – Ibričić je na prodaju i sve je izvjesnije da će otići ove zime.

Bit će kako Hajduk želi

– Bit će onako kako Hajduk odluči – pomirljivim tonom prije neki dan govorio je Ibričić.

A predsjednik uprave Joško Svaguša je u projekciji poslovanja Hajduka najavio da će klub godinu završiti s 22 miliiuna kuna minusa. Jasno je da Hajduk nikakav novac ne može zaraditi, prva velika utakmica može biti, u najboljem slučaju, nekakav kup-dvoboj s Dinamom, a kako stvari stoje, teško će Hajduk idućeg ljeta igrati u kakvom europskom natjecanju.

Klub u minusu

Zato se prodaja Ibričića, koji je trenutačno najbolji i najproduktivniji igrač Hajduka, nameće kao sasvim logična. Pogotovu što si je Ibričić igrama u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine povisio cijenu.

Prošlog ljeta bijeli su za njega istaknuli cijenu od 5 milijuna eura, ali kupca nije bilo. Moglo se dogovoriti samo transfer od oko tri do tri i pol milijuna eura.

Sada je stanje sasvim drugačije, za Ibričića se klubovi otimaju, Blackburn je javno kazao da ga želi, spominjan je škotski Celtic, Wolfsburg je preko nekih posrednika Hajduku kazao da bi ga platio 4,5 milijuna eura, a ni turski klubovi nisu imuni na Ibričićeve usluge. A i HSV ga već dugo želi.

Prema nekim informacijama, za njega je opasno zagrizao i Beșiktaș. Legendarni turski klub za taj je transfer spreman izdvojiti oko šest milijuna eura. A ni Ibričić ne bi imao ništa protiv odlaska u Tursku, ni on ni Hajduk nisu imuni na ples milijuna.

Više od petsto dioničara bijelih

Bit će veselo u nedjelju na Skupštini Hajduka. Svoje sudjelovanje prijavilo je više od petsto dionilčara, a prema svim predviđanjima sve odluke koje predloži gradonačelnik Željko Kerum će proći.

Jer, Grad kojeg zastupa Kerum ima 56,2 posto vlasništva Hajduka. A mali dioničari pripremaju brojne govornike, žele reći sve što misle o stanju u Poljudu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DE
derin
20:38 18.11.2009.

1.dragi maršiću hajduk neće završiti u minusu jer je stigla 2.rata za kalinića. 2.prođe li bosna cijena ibričića će biti najmanje 8 mil. eura.,tako da triba pričekati. 3.i postoji šansa da dinamo bude izbačen iz europe.

AR
armando;)
21:24 18.11.2009.

6.miljuna eura??!!...pa on ne vrijedi niti tisuču eura!!

D4
d41
06:12 19.11.2009.

I sta ako Dinamo bude izbacen iz Europe? Jel to Hajduk neki klupski satelit Dinama, pa preuzima njegovo mjesto? Ako ne osvojite kup i ne napredujete par mjesta na tablici, onda necete vidjeti Europu! Jucer se vidjelo da Ibricic vrijedi mozda 2 milijuna Eura, makar ne bi ni toliko dao. Crno ti se klubu pise.........a tko zna kome ce rate od Kalinicevog transfera u dzep. Sta sve ljudi nece ovdje napisati!