VELESLALOM (Ž)

Bassino u Kranjskoj Gori došla do četvrte pobjede karijere, a već treće u sezoni

Foto: Srdjan Zivulovic/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Bassino u Kranjskoj Gori došla do četvrte pobjede karijere, a već treće u sezoni
16.01.2021.
u 16:00
Ovom pobjedom Bassino je preuzela i vodstvo u redoslijedu veleslalomašica, sada ima 300 bodova, 50 više od drugoplasirane sunarodnjakinje Federice Brignone, dok treća Gisin ima 192 boda
Pogledaj originalni članak

Talijanka Marta Bassino pobjednica je veleslaloma skijašica za Svjetski kup voženog u subotu u Kranjskoj Gori, ona je slavila s 80 stotinki boljim vremenom od druge Francuskinje Tesse Worley, dok je treća Švicarka Michelle Gisin zaostala 1.46 sekundi.

Bassino (24) je u Kranjskoj Gori stigla do svoje četvrte pobjede u karijeri, a već treće ove sezone, nakon što je bila najbolja i u Soeldenu te Courchevelu. Nakon što je bila najbrža u prvoj vožnji, Bassino je ostvarila drugo vrijeme druge vožnje, no samo pet stotinki slabije od Worley koja se najboljom predstavom u drugoj vožnji probila s pete na drugu poziciju.

Ovom pobjedom Bassino je preuzela i vodstvo u redoslijedu veleslalomašica, sada ima 300 bodova, 50 više od drugoplasirane sunarodnjakinje Federice Brignone, dok treća Gisin ima 192 boda.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodeća je Slovakinja Petra Vlhova, koja je u subotu zauzela četvrto mjesto, sa 749 bodova, druga je Gisin sa 635, a treća Amerikanka Mikaela Shiffrin ima 525.

U nedjelju će se u Kranjskoj Gori voziti još jedan veleslalom.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.