RASISTIČKA I ANTISEMITSKA PORUKA?

Balotelli opet u problemima: Htio ispasti smiješan, a uvrijedio Židove

Foto: Reuters/PIXSELL
Mario Balotelli
Foto: Telegraph.co.uk
Balotelli Instagram
02.12.2014.
u 10:45
Balotelli je objavio fotografiju Super Marija uz poruku da taj lik iz videoigara ima karakteristike raznih rasa. No, ispod toga je napisao: – Skače kao crnac i grabi novčiće poput Židova
Pogledaj originalni članak

Napadač Liverpoola Mario Balotelli ponovno je problemima, ovaj put zbog objave na Instagramu. Balotelli je pokušao poslati antirasističku poruku, no na kraju ga optužuju za rasizam i antisemitizam.

Balotelli je objavio fotografiju Super Marija uz poruku da taj lik iz videoigara ima karakteristike raznih rasa. No, ispod toga je napisao:

– Skače kao crnac i grabi novčiće poput Židova.

Balotelli je objavu ubrzo izbrisao, no svejedno je pod istragom Engleskog nogometnog saveza. Prijeti mu i do pet utakmica suspenzije.

– Svjesni smo objave koja je odmah uklonjena. Klub će razgovarati s igračem o ovoj temi – rekao je glasnogovornik Liverpoola.

Balotelli se na Twitteru ispričao.

– Moja mama je Židovka, zato svi šutite. Ispričavam se ako sam ikoga uvrijedio. Objava je trebala biti antirasistička i humoristična – napisao je Balotelli.

>> Balotelli se muči u Liverpoolu jer mu nedostaje kćer Pia

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
12:06 02.12.2014.

Balotelli je usvojeno dijete. Usvojila ga je obitelj židovskih korijena s juga Italije. Mislim da nije bio svjestan što je napisao, sumnjam da je imao rasističkih namjera.

Avatar atrpimir
atrpimir
11:24 02.12.2014.

duhovitost mu je kao i kod autora članka....smiješna